Omilla kulmilla

Arkiliikunta on tärkeää meille kaikille – lähde liikkeelle Henry Mannin vinkeillä

Matalan kynnyksen arkiliikunta ja luonnossa liikkuminen ovat pyörätuolikelaaja Henry Mannin arjen kulmakiviä. Pienen tyttären isänä Manni haluaa välittää myös lapselleen hyvän luontosuhteen sekä liikunnallisen elämäntavan.

235x174

Jokainen tarvitsee matalan kynnyksen arkiliikuntaa – tässä Mannin kolme vinkkiä aloittamiseen! 

1. Kokeile ennakkoluulottomasti 

Manni kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia lajeja ja liikuntamuotoja, kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen: ”Olen itsekin kokeillut eri lajeja ja vain suosikkini ovat jääneet harrastukseksi asti. Kaikkea ei tarvitse harrastaa. Yhtäkään liikuntakokeiluani en kuitenkaan kadu.” 

2. Aloita matalalla kynnyksellä 

Arkiliikuntaan tai lajien testaukseen ei tarvita suurta budjettia tai viimeisimpien trendien mukaisia välineitä. Manni muistuttaa, ettei harrastuksen tarvitse olla kallis ollakseen mielekäs. Lisäksi parhaat liikuntapaikat löytyvät todennäköisesti aivan kotisi läheltä! 

3. Älä väheksy arkiliikuntaa! 

Arkinen liike on tärkeää jokaiselle – ammatista ja elämäntilanteesta riippumatta. Ammatikseen urheileva Manni priorisoi myös omassa arjessaan hyötyliikunnan: ”Valmentajani tekemässä treeniohjelmassa ei erikseen lue, että mene lähikauppaan kelaten. Jos liikkuisin vain treeneissä ja muutoin makaisin sohvalla, homma ei toimisi.” 

Liikunnallinen elämäntapa on arvokas perintö

Manni uskoo, että liikunnallinen ja terveellinen elämäntapa on isoin ja arvokkain perintö, jonka lapselle voi antaa. Omaa tytärtään hän on vienyt jo vauvaikäisestä asti luontoon vaunulenkeillä. Näin luonnon äänet ja tuoksut ovat tulleet tutuksi elämän alkutaipaleelta asti. 

”Luonnossa tulee käveltyä pidempiä pätkiä kuin esimerkiksi kaupungissa liikenteen seassa. Metsässä on paljon ihmeteltävää ja onhan se hyvää heittotreeniä, kun taapero heittelee käpyjä”, Manni naurahtaa. 

Manni uskoo, että jos luonnossa liikkumiseen tottuu jo lapsena, se kantaa myös teini-ikään ja aikuisuuteen. Vaikka luonnossa liikkuminen ei olisi vielä omalle lapselle tuttua, ei hätää! Lasta voi innostaa mukaan uuteen harrastukseen esimerkiksi maistuvilla eväillä tai tekemällä liikkumisesta koko perheen yhteisen hetken. 

Henry Mannin lempikohteet luonnossa

  1. Nuuksio on täynnä kivoja esteettömiä reittejä, joihin pääsee kätevästi esimerkiksi vaunujen kanssa.
  2. Helsingin Keskuspuistossa Manni kertoo liikkuvansa eniten, sillä siellä suorastaan unohtaa olevansa keskellä kaupunkia.
  3. Lohjanharjun häikäisevät maisemat sekä monipuoliset, esteettömät reittivalinnat saavat Mannilta kiitosta.

17.10.2023 (Muokattu 14.5.2024)

Teksti Vapa Media

Kuvat Vapa Media

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu