Joulukalenteri

21. luukku: lemmikeille mukava joulu

Jouluna muistaa mieluusti myös lemmikkejä. Muistathan kuitenkin, että kaikki mikä on ihmisen mieleen ei sovi kissoille tai koirille. Niille kannattaa varata omat herkkunsa.

235x174

Me ihmiset syömme jouluisin mieluusti suklaata, kinkkua ja pullaa. Puemme kotimme jouluun esimerkiksi kausivaloilla, joulukukilla ja koristellulla joulukuusella.

Nämä ovat kuitenkin sellaisia jouluilon tuojia, jotka on tarkoitettu ihmisille, ei lemmikeille. Suklaa on koirille vaarallista, samoin kinkunrasva. Mikä tahansa rasvaa, suolaa tai sokeria sisältävä, hiivalla kohotettu tai ylipäänsä sen normaaliruokavalioon kuulumaton herkku ei ole lemmikille terveellistä tai voi saada sen vatsan helposti sekaisin.

Useimmat joulukukat, kuten hyasintit, amaryllikset, tulppaanit ja joulutähdet, ovat nekin kissoille ja koirille myrkyllisiä, eivätkä sovi lemmikkikotiin. Ethän siis vie niitä tuliaisiksi kotiin, jossa kauniit mutta myrkylliset kukkaset voivat päätyä lemmikkien ruoaksi.

Joulupaperien ja -narujen, jouluvalojen tai kuusenkoristeiden kanssa kannattaa olla myös tarkkana. Ne kiinnostavat lemmikkejäkin, mutta nielaistuna saattavat tuottaa ison harmin. Siksi lemmikkiperheissä joulupaperit kannattaa kerätä talteen heti joululahjojen jakamisen jälkeen, ja alimmat kuusenoksat jättää koristelematta.

Omille lemmikeille kannattaa hankkia pyhien kunniaksi varta vasten heille sopivia jouluherkkuja. Tiesitkö, että on olemassa esimerkiksi koirien omia piparkakkuja? Voit myös leipoa lemmikillesi keksejä sen omista ruokanappuloista tai keittiön antimista, tai hankkia puruluun tai muita herkkupaloja juhlahetkeen.

Jotkut lemmikeistä osaavat avata myös lahjoja. Kivoja kotivideoita ja -kuvia luvassa!

Tehdään tästä joulunodotuksesta yhdessä ihana!

Jaa sosiaalisessa mediassa talosi tapahtumia #lumokoti-merkinnän kera, jotta muutkin näkevät, mitä kaikkea mukavaa talvi ja joulunaika Lumo-kodissa voi tuoda tullessaan.

Kaipaatko lisää mukavaa puuhaa joulukuun ajaksi?

Tutustu Lumo-kotien joulukalenteriin.

Joulukalenteri
235x174

21.12.2022 (Muokattu 15.12.2022)

Teksti Lumo-kodit

Kuvat Lumo-kodit

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu