Lumolaiset

Valentinin kotikenttäetu on omaa luokkaansa

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Nuori futarilupaus ja tuore Lumo-stipendiaatti* Valentin Purosalo on koko ikänsä asunut sivurajaheiton päässä jalkapallokentästä. Matka alle 15-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen laitapakiksi on kuitenkin ollut hiukan pidempi – ja jatkuu edelleen.

Valentinin ”3x parasta kotona”


SIJAINTI JA HARRASTUSMAHDOLLISUUDET

”Kirjaimellisesti kotiamme vastapäätä on Kupittaan urheilupuisto, josta löytyy useampikin jalkapallokenttä, muista harrastusmahdollisuuksista puhumattakaan. Puistossa on myös nykyisen seurani FC Interin Veritas Stadion, jonka katsomoille pelaamisesta haaveilin jo pikkupoikana. Interin edustusjoukkueeseen pääseminen, samoin kuin maajoukkuepaikan säilyttäminen, vaativat kuitenkin vielä hurjan määrän työtä – peli-iloa unohtamatta.”

OMA HUONE

”Silloin kun en ole treenaamassa, tykkään kuunnella tosi paljon musiikkia. Musiikkimakuni ei aina ole äidin kanssa ihan yksi yhteen, joten on hyvä, että on oma huone, jonka oven saa kiinni. Toisaalta myös olkkarin sohvalla tulee löhöiltyä leffoja katselemassa. Se on ehkä yhtä pitkäaikainen harrastus kuin jalkapallo. Fanitus on kulkenut Mr. Beanista Hercule Poirotin kautta Stanley Kubrickiin.”

OMA SÄNKY

”Urheilijalle lepo on tosi tärkeää ja sitä painotetaan paljon myös valmennuksessa. Ei riitä, että käy ahkerasti treeneissä, jos ei myös muista levätä kunnolla ja palautua. Sitten on tietysti tosi tärkeää syödä hyvin. Onneksi äiti on aina pitänyt meidän kotona ruoka-ajoista huolen.”


*Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla. Vuonna 2012 käynnistetty ohjelma edistää hyvinvointia liikunnan parissa myöntämällä stipendejä ja sponsoritukea nuorille urheilulahjakkuuksille.

 

Lumolaiset: 14-vuotias jalkapalloilija Valentin Purosalo ja äiti Eeva
Koti: Kerrostalokolmio Turun Vasaramäessä

Kuvat: Kari Ylitalo/Nojd

Lumolaiset on sisältösarja, joka esittelee Lumo-kotien asukkaita heidän luonnollisessa asuinympäristössään – kotona.

Katso tunnelmia artikkelin teosta täältä.

Löydä oma kotisi osoitteesta: lumo.fi/verkkokauppa

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.