Säilö talteen kesän aromit. Kasviksista saat helposti maistuvia lisäkkeitä ruokapöytään. Kokeile rohkeasti uusia makuja ja ihastu!
Käytä säilöntään aina tuoreita ja puhtaita raaka-aineita. Säilöessä kannattaa kiinnittää huomiota hygieniaan. Puhtaat lämpökäsitellyt purkit ja kannet auttavat säilönnän onnistumisessa. Myös valmiin hillon tai muiden säilykkeiden ottimien pitää olla puhtaita, jotta avattuun purkkiin ei joudu pöpöjä. Älä siis nuolaise hillolusikkaa välillä, kun otat hilloa purkista!

Kurkut venäläisittäin
2 kg pienehköjä avomaankurkkuja
tillin varsia ja kukintoja
huuhdeltuja mustaherukanlehtiä
piparjuurta lastuina
Mausteliemi:
1 l vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
5 viipaloitua valkosipulinkynttä
2 dl sokeria
1 dl karkeaa suolaa
1 rkl kokonaisia valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
- Pese kurkut huolellisesti harjaten, varo kuitenkin rikkomasta kurkun kuorta. Lado kurkut puhtaisiin lasipurkkeihin kerroksittain tillin, piparjuurilastujen ja huuhdottujen viinimarjanlehtien kanssa.
- Kiehauta mausteliemen ainekset teräskattilassa ja kaada se kuumana kurkkujen päälle siten, että kurkut peittyvät. Tarvitsemasi liemen määrä riippuu purkkien koosta, yhteen isoon purkkiin menee vähemmän lientä kuin moneen pieneen purkkiin.
- Sulje tölkit ja anna jäähtyä. Säilytä kurkut kylmässä. Kurkkujen valmistumiseen menee noin kuukausi.
- Tarjoile kurkkuja hunajan ja smetanan kera, aterian lisukkeena tai leivän päällä viipaleina.