Kuuma keitto tuo lämpöä syksyyn
Kukkakaalista ja linsseistä syntyy lämmittävä syksyinen keitto, joka saa mukavasti potkua mausteista. Keitä ja nauti!
Resepti
1 pieni (600 g) kukkakaali
1 sitruunanruoho
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
5 dl kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Poista sitruunaruohosta muutama uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja sitruunaruohoa mausteiden kanssa öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kookosmaito ja kasvisliemi. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan kukkakaalien ja tomaattisoseen kanssa. Anna keiton kiehua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Tarjoa keiton kaveriksi kirsikkatomaatteja ja korianteria.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua
- Omilla kulmilla
Trendikäs Tikkurila on täynnä monimuotoisuutta ja kehittyvää kaupunkikulttuuria
- Lumo vinkkaa
Muutto, joka muuttaa elämäsi? Lue ammattijärjestäjä Kiira Vuorisen vinkit muuttoon
- Lumo vinkkaa
Sesonkiherkkuja ja värikkäitä kasviksia – virittäydy juhlakauteen Tara Junkerin resepteillä!
- Kestävä elämäntapa
Lumo vinkkaa – paistettu riisi on hyvää ja vähentää ruokahävikkiä