Koti kuin kylpylä
Ideoita koteihin

Koti kuin kylpylä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Rentouttavat hoitohetket onnistuvat myös ilman saunaa, poreammetta tai kallista kosmetiikkaa. Oma olohuone muuttuu kotikylpyläksi, kun otat itsellesi hetken aikaa. Tunnelmaa luodaan valaistuksella ja musiikilla, ja hemmotteluhetkeen voi yhdistää rentoutumisharjoituksen.

Jalkakylpy onnistuu tavallisena arki-iltanakin. Täytä vati lämpimällä vedellä, lisää kylpysuola ja hoida jalkojasi vartin verran. Kuivaa jalat kylvyn jälkeen pyörivillä liikkeillä. Jalkakylpysuolan saat valmistettua kotitarpeista: sekoita keskenään 1 dl suolaa ja pieni loraus oliiviöljyä. Lisää tuoksua makusi mukaan yrteillä, marjoilla, raastetulla sitruunankuorella, kukilla tai vaikka hyväntuoksuisella teenpurulla. Käytä kylpysuolaa yhteen kylpyveteen muutama ruokalusikallinen ja säilytä loput jääkaapissa.

Elvyttävän pyyhehauteen valmistelee nopeasti kastelemalla käsipyyhkeen läpikotaisin kylmällä tai melkein kiehuvalla vedellä ja tiputtamalla pyyhkeeseen muutaman tipan eteeristä öljyä. Jos öljyä ei ole, esimerkiksi voimakkaan tuoksuinen minttutee ajaa saman asian. Pyyhe asetetaan kasvoille – jätä nenä näkyviin. Lämmin pyyhe rentouttaa ja avaa ihohuokosia, kylmä virkistää ja laskee turvotusta.

Lempeässä kehonhuollossa tennispallo on hyvä apu. Palloa voi pyöritellä jalkapohjan alla aina istuessaan. Hemmotteluhetken saa, kun asettuu lattialle makuulle ja asettaa pallon niskan alle: niskan ja kallonpohjan lihakset saavat rentouttavaa hierontaa. Kun sujautat sukkaan kaksi tennispalloa, voit asettaa pallot selän alle selkärangan molemmille puolille ja rentouttaa myös selkälihaksia.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.