Ikkunanpesu
Asukkaan apu

Kodinhoito

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Puhtaanapito

Puhdista asunnon pinnat käyttämällä mietoja pesuaineita ja pehmeitä siivousvälineitä. Liika vedenkäyttö voi vaurioittaa rakenteita. Voimakkaat pesuaineet rasittavat kodin pintoja ja ympäristöä ja hankausaineet puolestaan kuluttavat pesutilojen pintoja.

Lattiat

Hiekka, terävät kengänkorot sekä lemmikkien kynnet naarmuttavat helposti lattioiden pintaa. Huopapalat huonekalujen jalkojen alla auttavat osaltaan pitämään lattiat siistissä kunnossa.

Lattiapinnat eivät kestä seisovaa vettä. Parketti sekä laminaatti ovat erityisen herkkiä kosteudelle ja ne voi puhdistaa nihkeällä, lähes kuivalla pyyhkeellä. Parketti elää talvella ilman kosteuden mukaan ja siihen saattaa syntyä rakoja. Yleensä raot kuitenkin umpeutuvat taas kesällä.

Seinät ja katot

Seinät ja katot voi puhdistaa kevyesti harjaamalla tai imuroimalla. Ruiskutasoitettu katto, tavalliset tapettiseinät ja niin kutsutut pestävät tapetitkin sietävät vain vähän kosteutta.

Tahrat voit poistaa tapeteista lähes kuivalla, mietoon pesuaineliuokseen kostutetulla pyyhkeellä. Pyyhekumiakin kannattaa kokeilla. Puhdista ilmanvaihtoventtiilien ympärille kertynyt lika imuroimalla tai kuivalla liinalla pyyhkimällä. Kostealla sienellä lika vain leviää.

Entä jos asuntoon ilmestyy tuhohyönteisiä?

Vaikka kodin siivoaisi huolellisesti, sinne voi silti ilmestyä tuhohyönteisiä. Tuhohyönteisten pesäpaikkoja ovat varsinkin hyllyjen ja kaappien alustat, jalkalistat sekä komerot.

Puhdista hyvin alue, josta tuhohyönteisiä löytyi ja harjaa ja tuuleta tekstiilit huolellisesti. Voit käyttää myös kaupoissa yleisesti myytäviä torjunta-aineita. Perehdy kuitenkin tarkoin niiden käyttöohjeisiin. Imuroinnin jälkeen pölypussiin kannattaa suihkuttaa torjunta-ainetta ja viedä se heti imuroinnin jälkeen roskikseen.

Lisää ohjeita tuholaisten torjuntaan saat kotikuntasi ympäristö- ja terveysviranomaisilta. Ota tarvittaessa yhteys isännöitsijään.

Lue lisää

Kodin kiinnitykset

Ilmanvaihto

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.