kalasatama lumo-kodit
Kaupunkitarinoita

Kalasatama – suosittu asuinalue

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Helsingin Kalasatamasta tuli nopeasti suosittu asuinalue harvinaisen hienon sijaintinsa ansiosta. Isoisänsilta yhdistää sen Mustikkamaalle ja laajentaa alueen asukkaiden elinpiiriä entistä pidemmälle merellisen luonnon helmaan.

Kun Helsingin Kalasataman ja Mustikkamaan yhdistävä Isoisänsilta avattiin kesäkuussa 2016, tilaisuus muistutti kansanjuhlaa. Paikalla oli paitsi innostuneita kalasatamalaisia, myös muualta pääkaupunkiseudulta tullutta väkeä sekä uusia siltoja bongaavia turisteja.

Uuden sillan myötä urbaanin tiiviisti rakennetusta Kalasatamasta pääsee siltaa pitkin Mustikkamaan sileille rantakallioille, uimarannalle tai vaikka kaupunkiviljelypalstalle ja tietysti Korkeasaaren eläintarhaan.

Kojamo-konsernin Lumo-kodit, Leonkatu 21 ja erityisesti Capellan puistotie 4, sijaitsevat paraatipaikalla aivan Isoisänsillan kupeessa. Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnittelija Selina Anttinen kertoo, että kun Capellan puistotie 4:n taloa ryhdyttiin suunnittelemaan, siltaa ei vielä ollut eikä juuri muitakaan rakennuksia.

 

Sauna ja kerhotila upealla näköalalla

kalasatama asunnotSuunnittelijat ratkaistiin kilpailulla. Millaiset evästykset teille annettiin?

– Alueen asemakaavassa korostettiin hienoa paikkaa. Asuntojen tuli avautua korttelista ulospäin, jotta meren läheisyys välittyisi asuntoihin. Saunan ja kerhotilojen tuli sijaita asunnon katolla.

Anttisen mielestä kohteen sijainti oli suunnittelijalle hyvin positiivinen asia.

– Oli hienoa päästä vaikuttamaan siihen, että yhä useampi pääsee nauttimaan kauniista ympäristöstä.

Anttinen kertoo, että suunnittelukilpailuissa kilpaillaan laadusta, ja se vaikuttaa niin arkkitehtuuriseen kokonaisuuteen kuin asuntoratkaisuihin.

– Suunnittelijan työssä keskeistä on ratkaista, miten sijaintia voi parhaiten hyödyntää. Ja itse rakennuksen on tehtävä paikasta entistä parempi.

 

Kaupunki ja meri törmäävät yhteen Kalasatamassa

Kalasataman luonteeseen vaikuttaa Anttisen mielestä tiiviin kaupunkimaisuuden ja merellisen luonnon yhteentörmäys.

– Alue on mukavasti urbaani, ja sen luonteeseen vaikuttavat myös läheiset alueet kuten Teurastamo ja Suvilahti. Vahvan oman tunnelman aistii alueella selvästi.

Redin kauppakeskuksen (valmistumisvuosi 2018) palvelujen lisäksi kalasatamalaisilla on oma päiväkoti ja koulu. Kuuden kilometrin pituisesta rantabulevardista tullaan pian nauttimaan kauempaakin ja ennen pitkää Kalasatamassa kulkevat myös raitiovaunut.

 

Talo

Capellan puistotie 4 Helsingin Kalasatamassa.

Valmistunut

2015

Erityistä

Sijainti Isoisänsillan kupeessa. Osassa asuntoja huikea merinäköala.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.