Asumisen trendit ja kehitys

Oikea palvelu oikealla hetkellä – digipalvelu on usein helpoin tapa

Kun Lumo-kotien asukkaiden palveluita kehitetään, tavoitteena on löytää asukkaalle helpoimmat tavat hoitaa omia asioitaan. Tämä koskee myös digitaalisten palveluiden kehittämistä. Esimerkiksi My Lumo -palveluun on sen olemassaolon aikana tullut runsaasti uutta helpottamaan asukkaiden arkea.

235x174

Elämän eri vaiheissa myös tarpeet asumisen suhteen muuttuvat. Tiedon ja palveluiden tarve ovat erilaisia, kun etsitään uutta kotia, vaihdetaan isompaan tai pienempään tai kun muutetaan uudelle paikkakunnalle. Samaten asumisen aikana syntyy tarpeita monenlaisille palveluille: joskus tarvitaan pikaisesti huoltomiehen apua, joskus taas on kysymyksiä isännöitsijälle.

– Lumo-kodit haluaa tarjota helppoja ratkaisuja näihin ja kaikkiin muihin asumiseen liittyviin kysymyksiin. Yhä useammin ratkaisu on digitaalinen, sanovat sovellusasiantuntija Tiia Enckell ja kehityspäällikkö Anna Saarinen.

Tärkeä asia on palvelun saavutettavuus juuri sillä hetkellä, kun sitä tarvitsee.

– Digitaaliset palvelut ovat tarjolla 24/7, ja suomalaiset ovat tottuneet niitä käyttämään. Joskus tuntuu, että enemmän ihmetystä herättää, jos jotain palvelua ei ole verkossa saatavilla, Saarinen kiteyttää.

Lumo-verkkokauppa ja My Lumo edelläkävijöitä

Lumo-kotien asukkaille tutuimmat digitaaliset palvelut ovat varmasti Lumo-verkkokauppa ja asukkaiden My Lumo -palvelu. Lumo-verkkokaupassa rysähti syyskuussa rikki 20 000 vuokraajan raja, ja My Lumo -palvelun on ottanut käyttöönsä jo 30 000 asukasta.

– Molemmat palvelut ovat kehittyneet ja parantuneet koko olemassaolonsa ajan. Kumpikin vastaa tänä päivänä huomattavasti paremmin käyttäjiensä toiveisiin kuin silloin, kun ne julkistettiin. Tästä kiitos asukkaille, joilta on saatu tärkeitä kehitysideoita, Enckell sanoo.

Molemmat puhuvat erittäin lämpimästi asukkaiden osallistamisesta kehittämiseen.

– Asukkaiden vinkit, ideat ja mielipiteet ovat kehittämistyön lähtökohta. Siksi kuuntelemme tarkkaan ja perkaamme hyvin esimerkiksi asukaskyselyiden kaikki vastaukset. Asukkaat ovat oman asumisensa asiantuntijoita.

Moni digitaalinen palvelu onkin lähtenyt liikkeelle asukkaiden ideoista. Esimerkkejä näistä ovat muun muassa lumo.fi-sivustolle ja My Lumo -palveluun tullut chatbot ja molempien palveluiden tuottaminen englannin kielellä.

– Kaikista ideoista ei tietenkään aina tule jättihittejä, mutta siksi kokeilemme ja pilotoimme erilaisia asioita matalalla kynnyksellä, Enckell ja Saarinen summaavat.

Tunsitko jo nämä?

Vuokran maksu My Lumo -palvelussa. Toiminto, jonka asukkaat ovat ottaneet innolla vastaan. Monen mielestä helpoin ja simppelein tapa hoitaa vuokranmaksu.

Vikailmoitus My Lumo -palvelussa. Asukkaiden toiveesta kehitetty toiminto, jolla teet vikailmoituksen juuri silloin kun tilanne on päällä. Voit liittää mukaan kuvia, jotka auttavat ongelman selvittelyssä. Pystyt seuraamaan miten palvelupyyntösi etenee ja saat viestin tekstiviestillä tai sähköpostilla, miten ja milloin se ratkaistaan.

Chatbot lumo.fi -sivustolla ja My Lumo -palvelussa. Niin ikään asukkaiden toiveesta kehitetty toiminto, joka palvelee molemmissa kanavissa 24/7. Kokeile, jos joku asia askarruttaa!

Lumo.fi ja My Lumo myös englanniksi. Asukkaiden toive, joka on johtanut siihen, että suuri osa palveluiden sivustoista on julkaistu nyt myös englanninkielisinä.

Saatavilla nyt upouusia Lumo-koteja – tutustu ja vuokraa omasi!

Unelmoitko uudesta? Verkkokaupastamme löydät uutuuttaan hohtavia unelmakoteja monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Tutustu uutuuksiin