Lumo-palvelut

Lumo-verkkokaupasta vuokrattu jo 10 500 kotia

Lumo-verkkokauppa kerää kiitosta kodin vuokraajilta. Supersuosittu palvelu sopii myös Lumo-kodista toiseen muuttaville.

235x174

”Koskaan kodin vuokraaminen ei ole ollut näin helppoa. Kaikki sujui muutamassa minuutissa!”

Kojamon aluejohtaja Ville Kilpi selaa koneeltaan Lumo-verkkokaupasta saatuja asiakaspalautteita, joissa kiitetään palvelun helppoutta, vaivattomuutta ja nopeutta.

– Verkkokauppa on otettu todella hyvin vastaan, Kilpi sanoo.

Reilu kolme vuotta sitten avatun verkkokaupan kautta on vuokrattu jo noin 10 500 Lumo-kotia. Pääkaupunkiseudulla yli 60 prosenttia Lumo-asunnoista vuokrataan verkkokaupan kautta. Uudiskohteissa ja peruskorjatuissa taloissa osuus saattaa olla jopa 90 prosenttia.

– Verkkokaupan suosio oli odotettua, sillä entistä useammat haluavat muutenkin käyttää elämää helpottavia digitaalisia palveluja.

Vaihto Lumo-kodista toiseen verkkokaupassa

Verkkokaupan avautuessa Kojamossa arvioitiin, että palvelua käyttäisivät eniten nuoret. Kilven mukaan palvelusta on tullut kuitenkin kaikenikäisten kodinvaihtajien suosikki.

– Ikäjakauma on hyvin tasainen. Myös vanhemmat asiakkaat ovat löytäneet verkkokaupan. Sitä käyttävät yhtä lailla naiset ja miehet, lapsiperheet ja yksin asuvat.

Pääkaupunkiseudulla yli 60 prosenttia Lumo-kodeista vuokrataan verkkokaupan kautta.

Kilpi sanoo, että verkko-ostoksilla käydään aktiivisesti kaikissa kaupungeissa. Eniten palvelua käytetään kuitenkin pääkaupunkiseudulla, jossa myös kysyntä on kovinta.

– Verkkokaupan ansiosta ei tarvitse mennä jonottamaan yleisnäytöille 20 muun henkilön kanssa ja jännittää sitten, saako kodin vai ei.

Verkkokauppaa hyödyntävät aktiivisesti myös Lumo-talojen nykyiset asukkaat. Elämäntilanteet muuttuvat, ja asunnon vaihtaminen voi matkan varrella tulla ajankohtaiseksi.

– Verkkokauppa on kätevä silloinkin, kun haluaa vaihtaa asuinaluetta ja muuttaa Lumo-kodista toiseen.

Koti muutamassa minuutissa

Lumo-verkkokaupasta kodin etsiminen käy nopeasti, sillä siellä voi tehdä hakuja esimerkiksi sijainnin, asunnon koon tai vuokran perusteella.

Kun sopiva asunto on löytynyt, sen voi vuokrata heti samalla istumalla.

Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Järjestelmä tarkistaa automaattisesti asiakkaan luottotiedot, minkä jälkeen voi tutustua vuokrasopimuksen ehtoihin ja klikata lopuksi ”vuokraa”.

Vuokrauksen yhteydessä verkkopankissa maksetaan ensimmäisen kuukauden vuokra. Sen voi maksaa myös luottokortilla, jos tilillä ei satu olemaan sillä hetkellä tarpeeksi rahaa.

– Erillistä vuokratakuuta ei tarvita. Vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen tutustumiskäynti uuteen asuntoon pyritään järjestämään seuraavan kolmen arkipäivän sisällä.

Verkkokaupassa on tyytyväisyystakuu. Jos asunto ei olekaan sinulle sopiva, voit purkaa vuokrasopimuksen ja saada maksamasi vuokran täysimääräisenä takaisin.

– Pyrimme kuvien ja esittelytekstien avulla antamaan mahdollisimman kattavat tiedot asunnosta. Joskus kuitenkin vasta paikan päällä selviää, että asunto ei vastaakaan asiakkaan tarpeita.

Lumo-verkkokaupassa solmitaan kuuden kuukauden mittainen määräaikainen vuokrasopimus. Uudiskohteissa se on aina vuoden mittainen. Määräaikaista sopimusta jatketaan toistaiseksi voimassaolevana, jos kumpikin osapuoli niin haluaa.

Ennakkotietoa uudiskohteista

Lumo-verkkokaupan hyviin puoliin kuuluu myös joustavuus. Muuttopäivän voi valita tietyn aikaikkunan sisällä. Vuokrasopimuksen alkua on mahdollista säätää aina seuraavan kuun 15. päivään saakka, jos asunto on vapaana tai vapautumassa kuun vaihteessa.

– Jos esimerkiksi teet vuokrasopimuksen toukokuussa, sinulla on mahdollisuus valita vuokrasopimuksen alkupäivä 15.6. asti, tarpeittesi mukaan, Kilpi havainnollistaa.

Lumo-kodin vaihtajan vanha koti menee pääsääntöisesti saman tien verkkokauppaan vuokrattavaksi. Voit kuitenkin tällöinkin sopia niin, että asut vanhassa asunnossasi siihen saakka, kunnes seuraava asunto vapautuu.

Kilven mielestä Lumo-verkkokaupassa kannattaa käydä myös sen takia, että sieltä löytyy tietoa uudiskohteista jo siinä vaiheessa, kun ne eivät ole vielä vuokrattavissa.

– Verkkokaupassa voi ilmoittautua ennakkomarkkinointiin ja solmia vuokrasopimus sitten, kun talon tarkka valmistumisaikataulu on selvillä, Kilpi vinkkaa.

Palautteiden perusteella Lumo-verkkokauppa vastaa asiakkaiden toiveita.

– Mutta totta kai tätä kehitetään jatkuvasti, Ville Kilpi summaa.

Verkkokauppaan

Testaa oma hiilijalanjälkesi!

Oletko kestävän arjen sankari vai vastuullinen kanssamatkustaja? Kokeile
uutta hiilijalanjälkitestiämme ja nappaa vinkit kestävään asumiseen.

Tee testi