Asukastapahtumat

Lumo-kotien joulukonsertit toivat asukkaille hyvän mielen

Lumo-kotien joulukonserttikiertue asukkaille huipentui kahteen konserttiin Helsingin Savoy-teatterissa. Sami Pitkämön ja Nina Tapion tunnelmalliset sävelet siivittivät asukkaat joulumielelle.

235x174

Tänäkin vuonna Lumo-kodit järjesti asukkailleen jouluiloa jouluisella konserttikiertueella.

Joulukuussa 2022 asukkaille tarjottiin mahdollisuus osallistua alueensa joulukonserttiin joko Turun Logomossa, Tampere-talossa, Oulussa Madetojan salissa tai kiertueen päättäneeseen konserttiin Helsingin Savoy-teatterissa – joita järjestettiinkin itse asiassa kaksi, kun ensimmäinen konsertti varattiin hetkessä loppuun.

Savoy-teatterissa pidetty joulukonsertti täyttyi hetkessä, joten pääkaupunkiseudun Lumo-asukkaille järjestettiin nopeasti myös toinen konsertti.

Konserteissa esiintyi Sami Pitkämö orkestereineen. Lisäksi Turun ja Tampereen konserteissa kuultiin naissolistina iskelmälaulaja Annika Eklundia, Oulussa ja Helsingissä Nina Tapiota.

Savoyn aulassa asukkaiden iloisia tunnelmia seuraili Lumo-kotien puolesta tapahtumavastaavana toiminut Juha Saikkonen. Hän toimii päivätöikseen Lumo-kotien palvelukanavat-yksikön johtajana.

Lumo-kotien Juha Saikkonen toimi konserttien tapahtumavastaavana.

Viime vuonna konsertti jouduttiin järjestämään virtuaalisesti koronan takia. Nyt tuntuikin erityisen hienolta olla paikan päällä fiilistelemässä joulun tunnelmaa kaikin aistein.

”Takana on paljon duunia, että saimme kaiken järjestymään. Nyt on tosi hieno fiilis. Asiakkaat ovat tuntuneet viihtyvän ja tykkäävän kovasti konserttien sisällöistä. Savoy-teatteri tarjoaa upeat puitteet näille kahdelle viimeiselle konsertille”, Saikkonen sanoo.

Tähtiloistetta pukuhuoneessa

Savoyn takahuoneessa tunnelmaan virittäytyvät illan tähdet, Sami Pitkämö ja aikanaan pop-musiikkia esittäneestä Taikapeili-duosta tuttu Nina Tapio. Samin nelihenkinen orkesteri tunnetaan muun muassa MTV:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelman virtuoosimaisena bändinä.

Nina Tapio valmistautui huolella illan tuplakonserttiin Savoyn pukuhuoneessa.

”Kasasimme konserttiohjelman molempien vahvuudet yhdistämällä”, Tapio hymyilee.

"Paljon tunnelmaa, reilusti nostalgiaa ja ripaus joulua, totta kai."

Pitkämö kertoo kaksikon aloittavan konsertin kevyellä jazzilla. Siitä esitys etenee rytmimusiikin siivittämänä 1980-luvulle asti. Mukana on paljon tunnelmaa, reilusti nostalgiaa ja ripaus joulua, totta kai.

”Oma suhteeni jouluun on aika tyypillinen, on mukava päästä rauhoittumaan. Uskoin joulupukkiin 3-vuotiaaksi asti, kunnes paljastui, että pukki olikin enoni”, Pitkämö naurahtaa.

Odottavissa tunnelmissa

Savoyn näyttävässä aulassa jo odottelee konsertin alkua Lumo-asukkaita seuralaisineen.

Ari Kokkonen on saapunut paikalle Vantaan Simonsillasta.

”Olen asunut siellä jo kauan, alue on tosi mukava. Ja on kiva tulla joulukonserttiin, kun ulkona on lunta. Nina Tapio on myös hyvä esiintyjä”, Kokkonen hymyilee mielissään.

Ari Kokkonen ja Heikki Taivainen olivat saapuneet konserttiin Vantaan Simonsillasta.

Hän kertoo odottavansa innoissaan konserttia, kuten myös Arin seurassa paikalle saapunut Heikki Taivainen. Miehet ovat nähneet Tapion esiintyvän livenä aiemminkin, risteilyllä. Myös Tanssii tähtien kanssa -ohjelma ja sen bändi on heille tuttu.

Jenny Ylönen odotti innoissaan livekonserttia.

Jenny Ylönen, 18, on puolestaan saapunut konserttiin äitinsä kanssa. Hän on asunut samassa Lumo-kodissa Hämeentiellä koko elämänsä ajan.

”Siinä on rauhallista asua – ja helppoa, kun on hyvät kulkuyhteydet”, Ylönen kertoo.

Hänkin odottaa innolla, että pääsee kuulemaan hyvää musiikkia.

Lapsuuden suosikki lavalla

Jenni Hämäläinen, 36, on ensimmäinen asukas vuosi sitten valmistuneessa Lumo-kodissaan Sompasaaressa.

”Olen viihtynyt tosi hyvin. Taloyhtiössä on lisäksi hyvä pesula ja upea kattokerroksen sauna.”

Jenni Hämäläinen oli iloisesti yllättynyt Lumo-kotien joululahjasta asukkaille.

Hämäläinen ei ole aiemmin ollut Lumo-kotien asukkaana. Lumo-asukkaille tarjottu joulukonsertti tulikin hänelle positiivisena yllätyksenä, samoin erityisesti konsertin solisti:

”Nina Tapio on lapsuuteni suosikki Taikapeilistä!”

Paikalle saapuneelle pariskunnalle Katariina Biahunille, 32, ja Anton Neletskille, 39, esiintyjät sen sijaan eivät olleet tuttuja ennestään.


”Tulimme tänne konserttiin viettämään yhdessä hyvää aikaa”, he sanovat.

Katariina Biahun ja Anton Neletski tulivat Savoyn konserttiin nauttimaan yhteisestä jouluhetkestä.

Pariskunta asustaa yhdessä Lumo-kotia Vallilan Apinalinnassa, jonne he muuttivat vuosi sitten.


”Se on tosi kaunis talo”, Biahun sanoo, ja kehuu erityisesti talon sisäpihaa. Se onkin yksi Pohjoismaiden suurimmista.

”Kesällä pihalla on mahdollista ottaa aurinkoa ja talvella vaikka hiihtää”, Neletski täydentää.

Rakkauslaulujen viemää

Tunnin mittainen konsertti vie mennessään kauniiden, klassisten rakkauslaulujen tunnelmiin.

Sami Pitkämö aloittaa konsertin selaamalla orkesterinsa kanssa ”amerikkalaista laulukirjaa”, kuten hän spiikissään toteaa. Yleisö saa kuulla esimerkiksi Stevie Wonderia.

Sami Pitkämö orkestereineen siirtyy mestarillisesti tunnelmasta toiseen.

Nina Tapio saapuu lavalle aloittamaan osuutensa kaihoisalla kappaleella Maailman äärettömyys. Tunnelma vaihtuu vauhdilla toiseen, kun siirrytään Taikapeilin menevään rakkausbiisiin Aina kun sä meet.

Sitten onkin suurten tunteiden laulujen aika. Kuulemme Tapiolta esimerkiksi Whitney Houstonin klassikon Saving All My Love For You. Duffyn Mercy-kappaleen myötä Nina Tapio muistuttaa yleisöä olemaan itselleen armollisia jouluvalmistelujen kanssa. 

Nina Tapio heittäytyi suuriin tunteisiin maestro Pitkämön tukemana.

Pitkämöltä kuullaan esimerkiksi hänen oma sanoituksensa ja sävellyksensä Sinulle lauluni teen. Pitkämö ja Tapio laulavat muutaman kappaleen myös yhdessä, kuten Michael Jacksonin ja Siedah Garrettin kauniin duon I Just Can't Stop Loving You.

Konsertti sai unohtamaan joulukiireet hetkeksi.

Konsertin päättää kaikkien tuntema Abban kappale Winner Takes It All, Tapion upeasti tulkitsemana.

Yleisö taputtaa, selvästi tyytyväisenä ja mielissään. Salista poistuu joukko hyväntuulisia asukkaita, joulukiireet unohtaneena.


235x174

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu