Sisusta ja tuunaa

Lapsiperheen vaalean kodin sisustus – parhaat vinkit

Nuoren pariskunnan tyylikäs vaalea koti muuntuu stailaaja Niina Ahosen neuvoilla helposti myös lapsiperheelle sopivaksi. Vaaleutta ei kannata pelätä lapsiperheissäkään.

235x174

1. Valkoinen sisustus sopii lapsiperheen kotiin

Valkoiset huonekalut sopivat myös lapsiperheen kotiin. Jos kodin sisustaa esimerkiksi valkoisella sohvalla, kannattaa valita sellainen, jossa on pestävät päälliset. Tahroilta ei voi välttyä, kysymys on ennemminkin siitä, sietääkö elämisen jälkiä ja jaksaako tuotteiden jatkuvaa huoltoa.

2. Riittävästi säilytystilaa

Kun perheeseen on tulossa lapsia, säilytystilojen tarve moninkertaistuu. Kannattaa miettiä säilytystiloja hyvissä ajoin. Erilaisia vaatekaappeja, hyllyjä ja säilytysvaihtoehtoja löytyy moneen makuun. Myös erilaiset korit ja laatikot ovat hyviä pikkutavaroiden säilyttämiseen. Tarvittaessa kannellisia laatikoita voi säilyttää vaikkapa sängyn alla.

3. Lapselle oma työpöytä

Työpöytää tarvitaan jo varsin pienen lapsen piirustuksille, sittemmin koululaisen tarpeisiin. Pienellekin lapselle voi hankkia täyskorkean, laadukkaan työpöydän normaalia korkeammalla tuolilla, jolloin pöytä palvelee lapsen tarpeita pitkään. Pöytälevyn voi suojata vaikkapa erillisellä ohuella laminaatti- tai muovilevyllä pikkulapsivaiheessa, jolloin piirustuksia saattaa syntyä myös muualle kuin paperiin.

4. Lasten sängyn valinta

Lapsen sänkyä ostettaessa kannattaa pohtia sängyn kokoa. Jo pienemmällekin lapselle voi olla järkevää hankkia täyspitkä sänky, jotta se palvelee pidempään. Lapsille on saatavilla myös erilaisia sänkyjä, joissa on samalla säilytystilaa.

Vinkit antoi stailaaja Niina Ahonen Stailia Designista.

1.6.2017 (Muokattu 14.6.2021)

Teksti Kati Jalagin

Kuvat Atte Lakinnoro

Vuokraa Lumo-koti ja osallistut lahjakortin arvontaan!

Vuokratessasi Lumo-kodin 31.7.2021 mennessä osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa 1000 euron arvoisen lahjakortin Giganttiin.

Lue lisää