Asukkaan apu

Parveke, ovet ja ikkunat

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Tältä sivulta löydät vinkkejä oman parvekkeen käyttöön ja ovien sekä ikkunoiden huoltoon Lumo- ja VVO-kodeissa.

Parveke

Useimpiin parvekkeisiin voi asentaa parvekelasit. Niiden avulla parvekekausi pitenee mukavasti ja samalla lasit suojaavat säältä ja melulta. Kysy lisää isännöitsijältäsi.

Grillaaminen parvekkeella on sallittua sähkögrillillä, kunhan se ei aiheuta muille asukkaille haittaa tai häiriöitä. Parvekkeella voi myös tupakoida, ellei talosi ole savuton: silloin tupakointi on sallittua ainoastaan sille varatulla tupakointipaikalla. Lisätietoa saat järjestyssäännöistä.

Muistathan, että säästät koko talon lämmitysenergiaa kun pidät parvekkeen ovia ja laseja mahdollisimman vähän auki! Silloin tällöin on hyvä myös varmistaa, että sadeveden poistoputket eivät tukkeudu lehdistä tai roskista.

Tuulettaminen

Ikkunat ja parvekeovet kannattaa aina sulkea kun asunto jää tyhjäksi. Sateen ajaksi suljetut ikkunat ja ovet estävät veden pääsyn asuntoon ja rakenteisiin.

Kovalla tuulella aukipitolaitteet puolestaan estävät paiskaantumiset tuulen voimasta. Silloin on hyvä harkita myös ikkunanpesun siirtämistä kokonaan toiselle päivälle.

Jos asunnossa ei ole korvausilmaventtiilejä, virtaa korvausilma sisään tuuletusikkunoiden tiivisteisiin jätetyistä raoista. Näitä korvausilman rakoja ei pidä tukkia.

Lukot ja saranat

Lukot ja saranat kannattaa öljytä säännöllisesti. Muutama tippa öljyä keväällä ja syksyllä takaa toimintavarmuuden joka säällä.

Kalusteovien saranat ja laatikoiden liukukiskot eivät kestä ylimääräistä painoa. Esimerkiksi keittiökaappien ovitelineet on tarkoitettu vain kevyiden esineiden säilyttämiseen.

Lue lisää

Kuinka tiivistän oikein?

Remontti mielessä?

Keneltä tilaan lisäavaimia asuntooni?

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.