Vesi ja viemärit

Vesivahingot voivat aiheuttaa vakavia vaurioita koko talolle, joten ilmoitathan kiireellisistä vioista aina välittömästi huoltoyhtiöösi. Alla olevien ohjeiden avulla voit helposti itsekin tarkkailla vesikalusteiden kuntoa.

Vesivuodot

Yhden ainoan hanan tippavuoto voi valuttaa hukkaan jopa sata litraa vettä vuorokaudessa, ja vuotava WC-istuin voi tuhlata vettä jopa sata kertaa enemmän! Siksi on tärkeää ilmoittaa pienistäkin vioista heti huoltoon.

WC-istuimen säiliön vuotoa ei välttämättä havaitse helposti. Kokeile laittaa paperinpala pöntön takaseinälle. Paperin kastuminen paljastaa vuodon.

Vesilukot

Kaikissa viemäripisteissä on vesilukko, joka estää viemärin hajun pääsyn huoneisiin. Puhdista vesilukot säännöllisesti, jotta ne eivät tukkeudu. Tarvittaessa saat apua omasta huoltoyhtiöstäsi, jonka yhteystiedot löydät rappukäytävän ilmoitustaululta ja My Lumo -palvelusta.

Kun viemäri on ollut pitkään käyttämättömänä, voi vesilukko kuivua ja aiheuttaa asuntoon viemärinhajua. Asia korjaantuu kaatamalla viemäriin vettä.

Lattiakaivot

Voit puhdistaa lattiakaivon nostamalla kansiritilän ensin pois paikoiltaan. Älä kuitenkaan irrota kaivon irtosisusta tai pohjatulppaa. Tyhjennä tämän jälkeen kaivo vedestä, hiuksista ja liasta. Elementtirakenteisissa kylpyhuoneissa seinäkaivo puhdistetaan irrottamalla ensin seinässä oleva ritilä.

Pyykin- ja astianpesukoneet

Pyykinpesukoneen voit asentaa itse kun noudatat laitevalmistajan ohjeita ja pesukoneen liitäntä on jo valmiiksi asennettu. Sähkökytkennässä ei pidä käyttää jatkojohtoa. Jos pesukoneliitäntä puuttuu tai se ei ole sopivaa mallia, ota yhteyttä huoltoyhtiöön - he voivat opastaa sinua esimerkiksi oikeanlaisen välikappaleen hankinnassa. Muistathan myös puhdistaa koneen nukkasiivilän käyttöohjeen mukaisesti.

Astianpesukoneen asentaminen kuuluu alan ammattilaiselle. Astianpesukoneen aiheuttamat vuotovahingot voivat olla huomattavia. Koneen alle laitettava muovinen suojakaukalo ehkäisee vesivahinkoja ja auttaa vuotojen havaitsemista.

Tilaa astianpesukoneen asennus

Muistilista

  • tee heti vikailmoitus osoitteessa Lumo.fi/vikailmoitus, jos jokin vesi- tai viemärilaite vuotaa tai on rikki
  • älä jätä pesukoneita käyntiin ilman valvontaa ja sulje niiden hanat aina käytön jälkeen
  • tarkista pyykin- ja astianpesukoneen letkut ja niiden liitännät säännöllisesti
  • huolehdi tulo- ja poistoletkujen liitäntöjen tulppaamisesta kun irrotat letkuliitäntöjä
  • muistathan, että vesikalusteiden asennustyöt ja uusien osien liittäminen vaativat aina huoltoyhtiön luvan. Voit tilata ammattilaisen asentamaan astianpesukoneesi helposti täältä: Lumo-asukkaan astianpesukoneen asennuspalvelu

Haiseeko kylpyhuoneessa?

Haiseeko kylpyhuoneessa?