Lue lisää: Varallisuusrajat kunnissa

Varallisuusrajat

Valtion tukemissa arava- ja korkotukiasunnoissa hakijan varallisuuden tulee mahtua valtion asettamiin rajoihin. Tällaisissa kohteissa on talon esittelysivulla maininta "Varallisuusrajat". Varallisuutesi saattaa vaikuttaa siihen, mitä asuntoja sinulla on mahdollisuus hakea. Varallisuusrajoitteisista taloista hakeminen ei ole mahdollista, mikäli haet asuntoa yrityksen nimiin.

Kysymme tarvittavat tiedot asuntohakemuksella, mikäli haet asuntoa varallisuusrajoitetusta talosta. Asuntohakemuksella on myös laskuri, josta pääset tarkistamaan varallisuutesi. Pyydämme tarvittaessa tarkemmat selvitykset varallisuudesta asuntovarauksen yhteydessä. Selvityksiä ei ole tarpeen toimittaa etukäteen.

Varallisuutena otetaan huomioon hakuhetkellä oleva varallisuus sekä sellainen varallisuus, josta hakija on luopunut hakemuksen tekemistä edeltäneen vuoden aikana. Ansiotuloja ei lasketa varallisuudeksi. Varallisuudesta voidaan vähentää ruokakunnan yhteenlasketut velat.

Varallisuutta ovat esimerkiksi hakijan omistama kiinteistö tai osakehuoneisto. Näistä tarvitaan luotettava arvio omaisuuden myyntiarvosta (käypä arvo). Myyntiarvion voit pyytää isännöitsijältä, kiinteistönvälittäjältä tai rakennustarkastajalta. Osakkeista sekä rahastoista otetaan huomioon hakuhetkellä noteerattu arvo. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa muun merkittävän varallisuutesi käypä arvo sekä mahdolliset velkasi/lainasi.

Huomioon otettavasta varallisuudesta voidaan vähentää lähtöpaikkakunnalla sijaitsevan omistusasuntosi arvo, jos olet muuttamassa perheesi kanssa toiselle paikkakunnalle töiden takia, eikä uutta työmatkaa ole tarkoituksenmukaista kulkea päivittäin pitkien välimatkojen tai hankalien kulkuyhteyksien takia.

Varallisuusrajat ovat voimassa kaikissa kunnissa, mutta ne saattavat vaihdella kunnittain.

Jos varallisuutesi ylittää haettavan kunnan varallisuusrajan, emme voi huomioida hakemustasi kyseisen kunnan varallisuusrajoitteisten asuntojen asukasvalinnassa. Voit lajitella asuntohaussa näkyviin nämä asunnot poistamalla vasemmassa reunassa valinnan "näytä myös varallisuusrajoitetut asunnot".

Lisätietoja saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme numerosta 020 508 5000 tai

Voimassa olevat varallisuusrajat kunnissa

Odottamaton virhe varallisuusrajojen haussa.
Haetaan tietoja..