Voit joko vuokrata asunnon heti itse Lumo-verkkokaupan kautta tai jättää meille asuntohakemuksen Lumo.fi-sivustolla.

Jos etsit kotia työsuhdeasunnoksi, niin lue tästä lisää.

Vuokraa heti itse Lumo-verkkokaupassa

Haluamme antaa asiakkaillemme vapauden valita itse uusi koti. Tutustu vapautuviin asuntoihimme Lumo-verkkokaupassa. Kun löydät etsimäsi, voit vuokrata sen suoraan verkosta itse - ilman välikäsiä tai vuokravakuutta. Maksat vuokrauksen yhteydessä ensimmäisen kuukauden vuokran.

Tee asuntohakemus

Jos et halua tehdä vuokrauspäätöstä heti, voit myös jättää meille asuntohakemuksen Lumo.fi-sivustolla. Pääset tutustumaan vuokra-asuntoihimme asuntohaunkautta. Voit rajata kohteita sijainnin, asunnon ja ominaisuuksien mukaan. Kun olet löytänyt sopivat kohteet, voit lisätä ne hakemukseesi. Hakemustasi pääset tarkastelemaan "Asuntohakemus"-linkistä klikkaamalla. Hakemus on voimassa kolme kuukautta ja voit muokata sekä aktivoida hakemuksen sähköpostiisi saamien tunnusten avulla. Jos kolmen kuukauden aikana teet uuden hakemuksen, se korvaa aikaisemmin jättämäsi hakemuksen.

Uusi koti löytyy helpommin laajoilla hakukriteereillä, mm. kohteiden määrä ja maksimivuokra vaikuttavat asunnon löytymiseen. Luonnollisesti voit hakea myös vain johonkin tiettyyn kohteeseen. Hakemukselle kannattaa lisätä myös sellaisia kohteita, joissa ei ole tällä hetkellä vapaita asuntoja. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, mikäli pääsemme tarjoamaan hakuasi vastaavaa asuntoa.

Vuokravakuus on pääsääntöisesti 250 euroa. Maksuhäiriömerkinnät vaikuttavat vuokravakuuden suuruuteen.

Jos kohteessa on asuntoja vuokrattavissa suoraan verkkokaupasta, näet Lumo-verkkokaupan ikonin asuntohaussa. Verkkokaupassa voit tehdä vuokrasopimuksen suoraan verkossa maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokran.

Rajoitetun asukasvalinnan kohteet

Joissakin taloissa noudatetaan asuntojen vuokrauksessa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita, jolloin asukasvalintaan vaikuttavat hakijan tulot, varallisuus sekä asunnontarve.

Rajoitetun asukasvalinnan asuntoja ei voi vuokrata suoraan Lumo-verkkokaupasta, mutta voit tehdä niihin asuntohakemuksen. Lumo.fi-sivuston asuntohaussa talojen yhteydessä näkyy "varallisuusrajat"-merkintä. Mikäli haet asuntoa näistä taloista, hakemuksella kysytään myös varallisuuteesi liittyviä tietoja.

Voit erotella rajoitetun asukasvalinnan talot poistamalla asuntohaussa valinnan "Näytä myös varallisuusrajoitetut asunnot".

Lisätietoa varallisuusrajoista
Kysyttävää? Lue useimmin kysytyt kysymyksemme.
Myös asiakaspalvelumme auttaa mielellään!