Pääset tutustumaan vuokra-asuntoihimme asuntohaun kautta, jonka löydät sivustomme etusivulta sekä Vuokra-asunnot -osiosta. Palvelussa voit selata talokantaamme koko Suomessa ja lisätä toiveittesi mukaisia taloja suoraan asuntohakemukselle. Laajasta valikoimastamme löydät helposti omat suosikkisi. Haun kautta löydät sekä markkinavuokraiset Lumo-asunnot, että omakustannusvuokraiset VVO-asunnot.

Täyttämällä asuntohakemuksen pääset mukaan asukasvalintaan. Hakemuksen löydät sivun oikeasta yläkulmasta. Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Huomaathan, että uusi hakemus korvaa aikaisemmin jättämäsi hakemuksen. Hakemuksen teon jälkeen saat sähköpostiisi tunnukset, joilla pääset halutessasi muokkaamaan hakemustasi ja pidentämään sen voimassaoloaikaa myöhemmin.

Vuokravakuus on pääsääntöisesti 250 euroa. Mikäli luottotiedoissasi on merkintöjä, voi vuokravakuus olla suurempi.

Osa vapaista Lumo-asunnoista on vuokrattavissa myös heti itse Lumo kotinyt.fi -palvelun kautta. Vuokrasopimus tehdään suoraan verkossa maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokra. Palvelun kautta vuokrattavista asunnoista ei peritä erillistä vuokravakuutta.

Vinkkejä asunnon hakuun

Mahdollisuutesi saada asunto ovat sitä paremmat, mitä laajemmalta alueelta olet valmis vastaanottamaan asunnon ja mitä korkeampi hakemukselle asettamasi maksimivuokra on. Liian rajatuilla hakukriteereillä asunnon löytymismahdollisuudet heikentyvät. Asuntoa kannattaa hakea myös taloista, joissa ei tällä hetkellä ole vapaana asuntoja, sillä tilanne vapaiden asuntojen suhteen voi muuttua nopeasti. Näin olet suoraan mukana asukasvalinnassa, jos talosta vapautuu toiveittesi mukainen asunto. Halutessasi voit hakea asuntoa vain muutamasta talosta.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, mikäli pääsemme tarjoamaan hakuasi vastaavaa asuntoa. Valitettavasti emme pysty arvioimaan, kuinka kauan asunnon saaminen voi kestää. Teemme asukasvalintoja päivittäin. Huomioithan, ettemme kuitenkaan voi taata asuntoa kaikille hakijoille suuren hakijamäärän vuoksi. Etenkin muuttovoittoisilla suurilla paikkakunnilla hakijoita on enemmän kuin vapautuvia asuntoja.

Asukasvalinta

VVO-konsernissa on kahdenlaisia asuntoja. Osassa asunnoista asukasvalinta on rajoitettua ja osassa vapaata.

Asuntoja, joissa ei ole varallisuusrajoja, voidaan vuokrata vapaasti ilman rajoituksia. Näissä asunnoissa vuokrasopimus voidaan tehdä myös yrityksen nimiin. Yritys täyttää saman asuntohakemuksen kuin muutkin hakijat. Tällöin henkilötunnuksen tilalle tulee laittaa yrityksen Y-tunnus. Voit lajitella asuntohaussa näkyviin nämä asunnot poistamalla vasemmassa reunassa valinnan "näytä myös varallisuusrajoitetut asunnot". Voit tehdä myös kaksi erillistä hakemusta; toisen yrityksen nimiin ja toisen yksityishenkilönä, mikäli yksityishenkilönä mahdut varallisuusrajoihin.

Osa VVO-konsernin asunnoista on rakennettu valtion tuella ja niiden vuokrauksessa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita. Näissä asunnoissa asukasvalintaan vaikuttavat hakijan tulot, varallisuus sekä asunnontarve. Mikäli haet asuntoa näistä taloista, kysytään hakemuksella myös varallisuuteen liittyviä tietoja.

Lisätietoa varallisuusrajoista

Jos tarvitset lisätietoja tai apua asunnon hakemisessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon 020 508 5000 tai . Tarkista ensin, löytyykö vastaus useimmin kysytyistä kysymyksistä.

Usein kysytyt kysymykset
Etsi asuntoa
Yhteystiedot