Elämäntilanteesi ja tarpeesi saattavat muuttua asumisaikana. Voit hakea vaihtoa toiseen asuntoon, kun olet asunut nykyisessä asunnossasi vuoden verran.

Voit hakea vaihtoa toiseen asuntoon VVO- ja Lumo-kodeissa sisällä kahdella eri tavalla:

  1. Etsi toiveasuntosi asuntohaun kautta ja täytä vuokra-asuntohakemus.
  2. Hae omatoimisesti vaihtokumppani toisesta asukkaastamme ja toteuta vaihto keskinäisenä vaihtona.

Jos asunnonvaihtotarpeesi on kiireellinen, suosittelemme hakemaan vaihtoa molemmilla tavoilla. Vaihdon yhteydessä tarkistamme, että asumishistoriasi ja vuokranmaksutietosi ovat kunnossa.

Asunnon vaihtoa ei enää ole mahdollista peruuttaa sen jälkeen kun muuttopäivästä on sovittu. Vuokrasopimuksen alkamispäivä sekä nykyisen asunnon irtisanomisaika sovitaan erikseen jokaisen vaihdon yhteydessä. Pääsääntönä voidaan pitää, ettei maksettavaksi tule kahta päällekkäistä vuokraa.

Vuokravakuuteen sekä vuokranmaksuun liittyvät asiat sovitaan aina tapauskohtaisesti. Asunnon vaihtajat, jotka ovat asuneet VVO- tai Lumo-kodissa yhtäjaksoisesti vähintään kolme vuotta, voivat saada vaihdon yhteydessä muuttolaatikot viikoksi veloituksetta käyttöönsä. Etu on voimassa useimmilla paikkakunnilla.

Hakeminen asuntohaun kautta

Etsi ensin sopiva asunto asuntohaun kautta ja jätä sitten asuntohakemus. Vapaana tai vapautumassa olevaan asuntoon voidaan hyväksyä VVO- tai Lumo-asukas, jos asuntoon ei ole kiireellisemmässä asunnontarpeessa olevia muita hakijoita. Vaihto tulee olla perusteltua, esimerkkinä perhekoon muuttuminen.

Etsi sopivaa asuntoa:
Asuntohaku

Lisää tietoa asunnon hakemisesta sekä asukasvalinnasta löydät täältä:
Tietoa asunnon hakemisesta

Keskinäinen vaihto

Mikäli haluat hakea asunnonvaihtokumppania omatoimisesti, voit jättää oman asunnonvaihtoilmoituksesi. Kun ilmoitus on tarkistettu, julkaistaan se asunnonvaihtopörssissämme. Ilmoitus on voimassa kolme kuukautta sen julkaisemisesta. Voit myös etsiä vaihtokumppania esimerkiksi tekemällä oman vaihtoilmoituksen taloyhtiön porrashuoneen ilmoitustaululle.

Vaihtokumppanin löydyttyä molempien osapuolien tulee tehdä asuntohakemukset. Käsittelemme hakemukset mahdollisimman pian ja olemme yhteydessä molempiin hakijoihin kun päätös on tehty. Vaihto on mahdollinen vasta sen jälkeen, kun olemme vahvistaneet vaihdon ja sopineet muuttopäivän.

Huom! Julkaisemme asunnonvaihtopörssissä vain VVO- ja Lumo-asukkaiden ilmoituksia. Asunnonvaihtopörssin kautta on mahdollista vaihtaa vain VVO- tai Lumo-asunnosta toiseen VVO- tai Lumo-asuntoon.

Ilmoitukset
Jätä ilmoitus

Lumo kotinyt.fi -palvelu

Osa vapaista Lumo-asunnoista on vuokrattavissa suoraan myös Lumo kotinyt.fi -palvelun kautta. Palvelussa ei tehdä asuntohakemusta, vaan sieltä löytyvät asunnot voi vuokrata heti itse maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokran verkkopankkitunnuksilla. Jos asunnonvaihtajana löydät palvelusta sopivan uuden asunnon, voit vuokrata sen vaikka saman tien. Muistathan myös irtisanoa entisen asuntosi niin, että et vahingossa joudu maksamaan ylimääräisiä päällekkäisiä vuokria. Siirry Lumo kotinyt.fi -palveluun

Lisätietoa

Asunnonvaihdoista saat lisätietoa asiakaspalvelustamme numerosta 020 508 5000 tai sähköpostitse