Palvelemme sinua mielellämme kodin vaihtamiseen liittyvissä tilanteissa: ehkä kaipaat vaihtelua asunnon sijaintiin tai pohjaratkaisuun, tarvitset lisää neliöitä tai edessä on muutto toiselle paikkakunnalle.

Vuokraa uusi koti kätevästi Lumo-verkkokaupasta tai jätä asunnon vaihtohakemus. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja keskustella sinulle sopivasta uudesta kodista.

Vuokrasopimuksen alkamispäivä sekä nykyisen asunnon irtisanomisaika sovitaan erikseen jokaisen vaihdon yhteydessä. Vuokravakuuteen sekä vuokranmaksuun liittyvät asiat sovitaan aina tapauskohtaisesti. Pääsääntönä voidaan pitää, että kahta päällekkäistä vuokraa ei tarvitse maksaa.

Asunnonvaihtajat, jotka ovat asuneet yhtäjaksoisesti vähintään kolmen vuoden ajan, voivat saada vaihdon yhteydessä muuttolaatikot viikoksi veloituksetta käyttöönsä. Etu on voimassa useimmilla paikkakunnilla.

Lumo-verkkokauppa

Jos toiveissa on uusi koti jo hyvinkin pian, niin tutustu ja vuokraa koti vaikka jo tänään Lumo-verkkokaupasta. Vuokratessasi uuden kodin verkkokaupan kautta maksat vain seuraavan kuukauden vuokran ennakkoon. Muista myös irtisanoa entinen asuntosi ja kirjata irtisanomisilmoitukseen asunnon vaihtosi, niin et joudu maksamaan päällekkäisiä vuokria.

Siirry Lumo-verkkokauppaan

Vaihtohakemus

Tutustu laajaan asuntotarjontaamme Lumo.fi-palvelun asuntohaussa ja valitse suosikkitalosi. Voit jättää asuntohaun kautta vaihtohakemuksen.

Osassa kohteissamme on varallisuusrajat, lisää tietoa asukasvalinnasta näissä taloissa löydät Tietoa asunnon vuokraamisesta -sivulta.

Tee asuntohakemus

Asunnonvaihtopörssi

Jos haluat omatoimisesti etsiä ja vaihtaa asuntoa toisen asukkaan kanssa, voit jättää asunnonvaihtoilmoituksen asunnonvaihtopörssiin. Kun ilmoitus on tarkistettu, se julkaistaan asunnonvaihtopörssissä. Ilmoitus on voimassa kolme kuukautta julkaisemisesta.

Kun asunnonvaihtosuunnitelmat ovat selvillä, molempien asukkaiden tulee tehdä asuntohakemus. Käsittelemme hakemukset mahdollisimman pian ja olemme yhteydessä molempiin asukkaisiin. Vaihto on mahdollinen vasta sen jälkeen, kun olemme vahvistaneet vaihdon ja sopineet muuttopäivän.

Huom! Julkaisemme asunnonvaihtopörssissä vain Lumo- ja VVO-kotien asukkaiden ilmoituksia!

Ilmoitukset
Jätä ilmoitus