Tietoa koronaviruksen vaikutuksista

Asukkaalle

Yhteydenotot

Lumo-kotikeskukset ympäri Suomen on suljettu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. Asukkaamme tavoittavat meidät parhaiten My Lumo -palvelun kautta: lumo.fi/mylumo

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa akuuteissa asumiseen ja vuokraamiseen liittyvissä asioissa ma-ke ja pe klo 8-16 sekä to klo 9.30-16 myös lumo.fi chatin kautta ja sähköpostitse: asiakaspalvelu@lumo.fi.  

Otathan yhteyttä vain kertaalleen ja yhtä kanavaa käyttämällä. Näin varmistamme mahdollisimman nopean palvelun kiireellisille avuntarvitsijoille asiakaspalvelun ruuhkautuessa koronavirustilanteen aikana.

Huolto- ja korjauskäynnit

Kiireettömät huolto- ja korjauskäynnit

Asukkaidemme turvallisuus ja hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Huolehtiaksemme asukkaidemme turvallisuudesta olemme keskeyttäneet kiireettömät huolto- ja korjauskäynnit asutuissa asunnoissa koronavirustilanteen vuoksi.

Siirrämme asunnoissa tehtävät kiireettömät vikakorjaukset, huoltotyöt ja tarkastukset sekä asennustyöt koronavirusepidemian jälkeiseen aikaan. Jo aloitetut työt hoidetaan toki loppuun.

Kiireelliset huolto- ja korjauskäynnit

Sen sijaan kiireellistä huoltoa vaativat työt hoidamme pikaisesti kuntoon, kuten aikaisemminkin.

Kiireellistä huoltoa vaativia töitä ovat seuraavat:

  • vesivuodot
  • sähköviat
  • viemäritukokset
  • kodinkoneiden kriittiset viat (jääkaappi, pakastin)

Kiireelliset vikailmoitukset tulisi tehdä suoraan huoltoyhtiöön. Yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta ja My Lumo -palvelusta.

Jätähän vikailmoituksen vain kertaalleen yhtä kanavaa käyttämällä. Näin varmistamme mahdollisimman nopean palvelun kiireellisille avuntarvitsijoille asiakaspalvelun ruuhkautuessa koronavirustilanteen aikana.

Olemme aina ennen huoneistossa käyntiä yhteydessä asukkaaseen varmistaaksemme käynnin turvallisuuden. Pyydämme myös asukkaita kiinnittämään erityistä huomiota hyvään käsihygieniaan ja huomioimaan aiemmin lähetetyt ohjeistukset yhteisten tilojen käyttöön liittyen.

Näillä toimenpiteillä pyrimme huolehtimaan, että virus ei leviäisi asukkaidemme, henkilöstömme ja kumppaneidemme keskuudessa.

Saunavuorot

Saunat taas asukkaiden käytössä 1.6.2020 alkaen

Huolehtiaksemme asukkaidemme turvallisuudesta peruutimme koronavirustilanteen vuoksi lenkki- ja asukkaiden omat saunavuorot maalis-toukokuulta.

Avaamme talojemme yhteiset saunatilat asukkaiden käyttöön ma 1.6.2020 alkaen hallituksen linjauksen mukaisesti. Poikkeuksena talot, joissa saunatilojen remontti on kesken: tiedotamme saunatilojen käyttöönotosta remontin valmistuttua.

Omien saunavuorojen maksujen hyvitykset

Hyvitämme koronavirustilanteen vuoksi peruutettujen omien saunavuorojen maksut asukkaille maalis- ja toukokuun osalta. Maksettavan summan voi tarvittaessa tarkistaa vuokran eräpäivänä My Lumo -palvelusta.  

Yhteiset tilat

Kerhohuone, kuntosali, pesutupa ym. yhteiset tilat

Talon yhteiset tilat (kerhohuone, kuntosali, pesutupa yms.) ovat edelleen asukkaiden käytettävissä, poikkeustilanteen asettamat rajoitukset ja viranomaisten suositukset huomioiden – ellei talon oma Lumo-tiimi ole hallinnoimiensa tilojen osalta toisin linjannut ja ohjeistanut.

Huomioithan talon yhteisiä tiloja käyttäessäsi:

  • Yhteisiä tiloja sopii käyttää vain terveenä ollessa.
  • Käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota.
  • Tilojen käyttö on suositeltavaa yksin tai pienellä porukalla.
  • Tilat tulee siistiä huolellisesti omalta osaltaan käynnin jälkeen.

Kuntosalien ja kerhohuoneiden osalta erilaiset kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, valaisimien painikkeet ja laitteet on hyvä puhdistaa pesuaineella ennen ja jälkeen käytön.

Päivitämme ohjeistuksia tarpeen mukaan ja tiedotamme asukkaita mahdollisista muutoksista. Tulemme jakamaan talon yhteisten tilojen yhteyteen myös monikieliset tiedotteet viestin perillemenon varmistamiseksi.

Porrashuoneiden, hissien ja pesutupien lisäsiivoukset

Vastuullisena toimijana kohdistamme myös porrashuoneisiin ja hisseihin lisäsiivousta sekä siivoamme pesutuvan tihennetyin välein.

Toivomme asukkailta ymmärrystä tässä asiassa ja toivotamme turvallista asumista!

Asumisneuvojien vinkit

Asumisneuvojien vinkit korona-arkeen

Elämän äänet kuuluvat kerrostalo- ja kaupunkiasumiseen ja aina mukavampaa, kun niihin tottuu. Naapurista saattaa kuulua pienen lapsen itkua tai taaperoiden temmellystä. Koirat saattavat haukahdella ohikulkijoille ja yläkerran yötyöläinen suorittaa arkisia askareitaan itselle sopimattomaan ajankohtaan. Kiireellinen remontti on saatettava loppuun.

Korona-aikaan perhe- ja naapurisovun merkitys korostuu entisestään, kun ihmiset viettävät entistä enemmän aikaa kotonaan. Arjen äänet pakkautuvat tavallista pienempään tilaan ja oma aika sekä rauha on kortilla.

Otetaan kukin naapurimme huomioon ja huolehditaan siitä, ettemme tule aiheuttaneeksi ylimääräistä häiriötä omalta osaltamme. Kotirauhaa tulee kunnioittaa järjestyssääntöjä noudattamalla, mutta toivomme samalla asukkailtamme ymmärrystä poikkeustilanteessa. Järjestyssäännöt löytyvät My Lumo -palvelusta ja kotitalon ilmoitustaululta.

Apua tarvittaessa

Tarvitsetko apua arjen askareisiin tai voisitko tarjota apua naapurillesi? Haluaisitko huomauttaa kotirauhaa häiritsevästä toiminnasta? Kasvokkain kohtaamisia suositellaan poikkeustilanteesta johtuen välttämään, mutta voit tiputtaa ystävällisen lapun postiluukusta tai tarjota apuasi ilmoitustaululla. Toistuvasta häiriöstä toivomme toki yhteydenottoa isännöitsijän suuntaan.

Asumiseen liittyvissä akuuteissa asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, joka ohjaa yhteydenotot tarvittaessa asumisneuvontaan. Asiakaspalvelumme tavoitat parhaiten My Lumo -palvelun kautta, mutta tarvittaessa myös lumo.fi chatin kautta tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@lumo.fi ma-ke ja pe klo 8-16 sekä to klo 9.30-16.

Kunkin kunnan omat sosiaali- ja terveyspalvelut ovat käytettävissä, ja esimerkiksi maksuttomalta Nollalinjalta tavoitat tarvittaessa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat ja auttavat perheväkivaltaa tai sen uhkaa kokevia ympärivuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lue lisää: nollalinja.fi.

Akuuteissa ja uhkaavissa tilanteissa on syytä kääntyä poliisin puoleen soittamalla numeroon 112.