Lumo-palvelut

Lumo-talon oma Smartpost

Marja Lumio kokeilee yleensä ensimmäisten joukossa uusia digipalveluja. Hänestä on tullut myös Tuulensuunkujan Lumo-talon Smartpost-automaatin ahkera käyttäjä.

235x174

Kun Helsingin Tuulensuunkuja 3:een tuli Postin Smartpost-automaatti vuodenvaihteessa, Marja Lumio otti sen heti käyttöönsä. Hän on tottunut tilaamaan tavaroita netistä, mutta on aikaisemmin käyttänyt joko työpaikan lähellä olevaa pakettiautomaattia lähetysten vastaanottoon, tai kulkenut noin kilometrin matkan kotoa lähimpään postiin.

– Tilaan verkkokaupoista tuotteita ehkä muutamia kertoja kuukaudessa vähän kausittain: kosmetiikkaa, käyttötavaraa, vaatteita, kirjoja ja erilaisia sisustusjuttuja. En viitsi lähteä tavaratalojen ryysikseen, kun samat edut saa yleensä myös niiden verkkokaupoista ja tilauksen voi tehdä kotoa sohvalta käsin.

Marja Lumio iloitsee Smartpost-automaatin tulosta omaan Lumo-taloon. Matka kilometrin päähän Postiin tuntuisi nyt pitkältä.

Tuulensuunkujan Lumo-talossa Smartpost-automaatti sijaitsee talon yläkerroksessa, johon kipaisee kotoa kolmannesta kerroksesta ilman takkia mihin kellonaikaan tahansa. Kerhohuoneelle, jossa automaatti on, pääsee yleisavaimella, jolla kuljetaan muihinkin yleisiin tiloihin, kuten pesutupaan tai saunaan.

– Nyt vajaan kilometrin matka Postiin hakemaan pakettia tuntuisi tosi pitkältä, Lumio sanoo.

Oma noutopiste käytössä

Paketin noutaminen automaatista on helppoa. Kun paketti on saapunut, siitä tulee ilmoitus tilaajalle sähköpostilla ja tekstiviestillä. Ilmoituksessa lukee oikean lokeron numero ja avauskoodi, jolla luukun saa auki.

Lumio on ehtinyt noin kolmen kuukauden aikana käyttää Smartpost-automaattia myös paketin palauttamiseen.

– Silloin piti mennä Postin sivuille ja varata palautukseen oikean kokoinen lokero saapuneen lähetyksen seurantakoodin avulla. Posti lähetti tekstiviestillä avauskoodin lokeroon, jonne palautettava paketti vietiin noudettavaksi. Kun paketti oli palautunut takaisin lähettäjälle, siitä tuli ilmoitus sähkö-postiin. Muuten pakettien lähettämiseen minulla ei ole vielä ollut tarvetta.

Lumio voisi kuvitella tilaavansa Smartpostilla myös valmiita aterioita tai lähettävänsä vaikka mekon pesulaan.

Koska Tuulensuunkujan automaatti ei näy kaikkien verkkokauppojen toimituspaikkalistauksessa, Lumio on tehnyt Postin verkkosivuilla Oma noutopiste -palvelussa ohjauksen, jolla saa kaikki omat verkko-ostoksensa toimitettua talon automaattiin. Hän kehottaakin muita asukkaita aloittamaan Smartpostiin tutustumisen käymällä Postin verkkosivuilla, jos automaattia ei ole vielä ottanut käyttöön.

Paketin noutaminen on helppoa. Kun paketti on saapunut, siitä tulee ilmoitus tilaajalle. Ilmoituksessa on lokeron numero ja avauskoodi, jolla luukun saa auki.

Kätevä palvelu

Lumio käyttää verkkokauppojen palveluja helpottaakseen arkeaan ja säästyäkseen kaupoissa juoksemiselta. Hän voisi kuvitella tilaavansa Smartpostilla myös valmiita aterioita tai lähettävänsä vaikka mekon pesulaan. Valmiina saapuvat ruoka-annokset helpottaisivat etäpäivien pitämistä kotitoimistolla. Toimitusmaksuakaan ei kaikissa verkkokaupoissa ole, joten lisäkuluja verkkoshoppailusta ei sen vuoksi tule.

– Koitan ostaa sitä, mitä haluan tai tarvitsen. En systemaattisesti tilaa esimerkiksi vaatteita monessa koossa kotiin sovitettavaksi, mutta vaatteita kyllä joutuu palauttamaan useammin kuin muita tuotteita. Varsinkin kenkiä on vaikea tilata netistä, sillä niitä pitäisi päästä aina ensin sovittamaan. Mutta olen myös kengät onnistunut tilaamaan, ja ne ovat ihan ok.

Muilta asukkailta hän ei ole kuullut vielä kommentteja automaatista, mutta uskoo, ettei ole sen ainoa käyttäjä, vaikka ehkä ahkerin onkin.

– Ilmoitin asukkaiden Facebook-sivuilla, kun automaatti saatiin alussa toimimaan. Viestini sai peukutuksia, ja olen nähnyt myös yhden toisen asukkaan tulevan vastaan paketin kanssa, joten kyllä sitä ovat muutkin käyttäneet. Suosittelisin kyllä palvelua ihan kaikille.

Saatavilla nyt upouusia Lumo-koteja – tutustu ja vuokraa omasi!

Unelmoitko uudesta? Verkkokaupastamme löydät uutuuttaan hohtavia unelmakoteja monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Tutustu uutuuksiin