Lumo-palvelut

Lumo-studio – asukkaiden olohuoneen jatke ja majoitustila

Töölöläisen Lumo-talon asukkailla on käytössään aivan erityinen palvelu: yksi talon asunnoista on sisustettu kauniiksi pikku kodiksi, jota asukkaat voivat lainata oman kotinsa jatkeeksi. Tähän Lumo-studioon voi majoittaa yöksi kauempaa tulevat sukulaiset tai järjestää juhlat, jos oma koti tuntuu liian ahtaalta.

235x174

Ajatus omassa talossa olevasta huoneistosta, jossa on nukkumapaikka yökylään tuleville appivanhemmille tai teatterireissulle saapuvalle tuttavapariskunnalle, tuntuu liian hyvältä ollakseen totta. Ja että samassa tilassa voi tarjota illallisen isommallekin joukolle ilman, että täytyy itse omistaa suuri ruokapöytä tai 12 hengen astiasto – se on jo lähes luksusta.

Helsingin Töölössä, Eteläisen Hesperiankatu 18:n Lumo-kotien asukkailla on tällainen ylellisyys käytössään. Lumo-studioksi ristitty tila on valmis ottamaan vastaan asukkaiden vieraat tai muuntumaan perhejuhlien pitopaikaksi.

Lumo-studio sopii majoitustilaksi tai pienien juhlien järjestämiseen. Nukkumatilaa on neljälle.

Lumo-studio toimii joustavana olohuoneen jatkeena

– Kodin tilan tarve vaihtelee eri tilanteissa paljonkin ja kukapa meistä haluaisi maksaa oman kodin vähällä käytöllä olevista neliöstä turhaan. Toisaalta on arvokasta, että koti muuntautuu riittävän suureksi perheen tai ystävien kyläillessä ja vaikkapa perhejuhlien aikaan., tuumii Asumisen palvelut -yksikön johtaja Lauri Peltonen Lumo-kodeilta.

– Mietittiin asiakkaan näkökulmasta, että miten kodeista saadaan mahdollisimman toimivia ja edullisia. Ratkaisuna tähän luotiin olohuoneen jatke asukkaille, joka on käytettävissä oman tarpeen mukaan.

Olohuoneen jatkeeksi valittiin talon suurin huoneisto, valoisa 62 m2:n kaksio, jossa on ikkunat molemmille puolille taloa, pihalle ja Hesperian puistoon.

Kojamo osti tämän vuonna 1935 rakennetun vanhan talon kesäkuussa 2014. Tammikuussa 2017 valmistui perusteellinen remontti, ja nyt talossa on 26 Lumo-kotia, suurin osa yksiöitä. Pienten kotien asukkaille Lumo-studio on erityisen merkittävä lisäpalvelu, ja siellä onkin jo muiden tapahtumien ohella vietetty esimerkiksi talon nuorimman asukkaan ristiäisiä.

Asukkaat voivat varata Lumo-studion isännöitsijän ylläpitämästä kalenterista. Periaatteessa varauksen voi tehdä korkeintaan kahdeksi vuorokaudeksi kerrallaan, mutta tästä on joustettu, jos varauskalenterissa on ollut tilaa.

Lumo-studio on ollut myös kojamolaisten käytössä. Esimerkiksi tiimipalavereihin, workshoppeihin ja sidosryhmätapaamisiin tila on muuntautunut hyvin.

Lumo-studion pöydän ympärille mahtuu 8 henkeä syömään tai työskentelemään.

Tavoitteena kodinomaisuus ja korkea käyttöaste

Lumo-studioksi sisutettu asunto olisi vuokramarkkinoiden helmi. Se sijaitsee lähes Helsingin ydinkeskustassa ja yhteydet koko kaupunkiin ja lähialueille ovat erinomaiset.

Lumo-studion voi koristaa järjestämänsä juhlan ja oman maun mukaan. Tila on vaalea ja simppeli sisustus sallii monenlaisen väreillä ja koristeilla leikittelyn.

– Meille on tärkeintä, että Lumo-studio tuottaa asukkaille iloa ja hyötyä muuttuvien tarpeiden mukaan, jonka myötä asiakas viihtyy kodissaan pitkään, Peltonen selventää.

Kynnys Lumo-studion varaamiseen on haluttu pitää mahdollisimman matalana. Sen käytöstä on veloitettu 20 euroa vuorokaudelta.

Lisäksi läheisen Töölönkatu 11-15 Lumo-asukkailla on oikeus varata studio omaan käyttöönsä.

Kahvikalusto 12 vieraalle, nukkumapaikka neljälle

Lumo-studiossa on kaksi vuodesohvaa eli makuusijat neljälle. Ruokapöydän ääreen mahtuu kahdeksan ihmistä. Kahvikestit voidaan järjestää 12 hengelle. Kaapeista löytyvät astiat ja aterimet sekä vuode- ja liinavaatteet, tosin vierailijoille suositellaan omien liinavaatteiden käyttöä.

Sisustus on silmää miellyttävä tyylikäs, mutta myös kulutuskestävyyttä on ajateltu. Paikkojen kulumiseen on varauduttu, mutta ainakin tähän asti paikat ovat pysyneet hyvässä kunnossa.

– Asukkaat ovat pitäneet tilasta hyvää huolta, Peltonen kiittelee.

Entä vastuut? Jos joku rikkoo laseja tai tekee vahingossa sohvaan reiän?

– Se on elämää. Ei tahattomista vahingoista ketään laskuteta.

Saatavilla nyt upouusia Lumo-koteja – tutustu ja vuokraa omasi!

Unelmoitko uudesta? Verkkokaupastamme löydät uutuuttaan hohtavia unelmakoteja monipuolisten palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Tutustu uutuuksiin