Lumo-yhteiskäyttöauto
Lumo on enemmän

Yhä useammalla Lumo-asukkaalla käytössään yhteiskäyttöauto

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Lumo-yhteiskäyttöauto on edullinen, vaivaton ja ekologinen vaihtoehto satunnaisiin liikkumis- ja kuljetustarpeisiin. Varaukset hoituvat netissä tai sovelluksella, ja lähistöltä löytyvän auton ovet aukeavat omalla puhelimella.

Lumo-kotien asukkaille tarkoitettuja yhteiskäyttöhenkilöautoja ja -pakettiautoja löytyy pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Oulusta ja Lahdesta. Lisäksi Hämeenlinnassa on yhteiskäyttöinen pakettiauto. Palvelua laajennetaan vähitellen, ja se on tarkoitus saada yhä useamman Lumo-asukkaan lähistölle.

Yhden yhteisauton on laskettu korvaavan keskimäärin 8–25 omistusautoa.

Varauksia ja autoja hallinnoi 24Rent. Kanta-asiakkuus on Lumo-asukkaille ilmainen: he maksavat vain auton käytöstä ja siitäkin noin kolmanneksen normaalia hintatasoa vähemmän.

Palvelun käyttäminen on tehty todella helpoksi. Varaus tehdään netissä itselle sopivaan aikaan. Vahvistusviesti tulee tekstiviestillä ja ohjeet auton noutoa, käyttöä ja palautusta varten sähköpostilla. Auto löytyy läheltä, usein oman taloyhtiön parkkipaikalta, ja se palautetaan käytön jälkeen samaan paikkaan.

Yhteiskäyttöauto on julkista liikennettä täydentävä liikkumisen lisäpalvelu ja konkreettinen ekoteko. Yhden yhteisauton on laskettu korvaavan keskimäärin 8–25 omistusautoa. Lisäksi pysäköintipaikkojen tarpeen on arvioitu vähenevän kerrostaloissa noin 30–40 prosenttia.

Ensimmäinen kahden tunnin ajokerta henkilöautolla on ilmainen. Rekisteröidy siis palvelun käyttäjäksi saman tien ja kokeile, jos et ole sitä vielä tehnyt!

Tiesitkö, että Lumo-yhteiskäyttöauto voi olla myös pakettiauto?

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.