Vuokrasopimus

Lue aihealueestaicon-read-more
Sulje artikkeli

Vuokrasopimus on vuokrasuhteen tärkein asiakirja, koska sillä sitoudut vuokrasuhteeseen liittyviin vastuisiin ja velvollisuuksiin Lumo-kodeissa.

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus

Toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Vuokrasopimus päättyy kuukauden viimeisenä päivänä.

Kesäkuusta 2018 alkaen tehtyihin toistaiseksi voimassaoleviin sopimuksiin sisältyy yleensä ehto sopimuksen ensimmäisestä mahdollisesta irtisanomisajan alkamisajankohdasta, jonka mukaan sitoudut asumaan asunnossa vähintään kuusi kuukautta. Jos haluat irtisanoa vuokrasopimuksen päättymään sitä ennen, laskutamme sopimussakkona yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan sopimuksesi päätyttyä.

Esimerkki:

Sopimuksesi alkaa 1.6.2018. Jos haluat sopimuksen päättyvän 30.11.2018, täytyy sinun irtisanoa asunto viimeistään 31.10.2018. Riippumatta siitä teetkö irtisanomisen aikaisemmin, alkaa irtisanomisaika alkaa kulua aikaisintaan 31.10.2018.

Kun vuokranantaja irtisanoo sopimuksen, on irtisanomisaika vuokrasuhteen ensimmäisen vuoden aikana kolme kalenterikuukautta ja sen jälkeen kuusi kalenterikuukautta. Emme kuitenkaan irtisano vuokrasopimuksia muulloin kuin vuokralaisen laiminlyödessä velvoitteensa, esimerkiksi jättämällä vuokran maksamatta tai häiritsemällä talon muita asukkaita.

Voit irtisanoa toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen asukkaan verkkopalvelussa.

 

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.