Parempaa kaupunkiasumista

Vuoden talo 2016 Tampereella, kunniamaininta Vantaalle

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Vuoden talo 2016 -kilpailussa palkittuja taloja yhdistää asukkaiden vilkas ja aktiivinen yhteistoiminta

Kojamo-konsernin vuoden 2016 Asumisen päivässä palkittiin ja kukitettiin Vuoden talo -kilpailun voittajatalot. Tamperelaiset ja vantaalaiset pokkasivat tyytyväisinä palkintonsa: voittajayhtiö sai käyttöönsä 1 000 euroa ja kunniamaininnan saanut yhtiökin 300 euroa.

vuoden_talo-5520
Kuvassa oikealta aluepäällikkö Kirsi Tuomisto sekä Vuoden talon 2016 edustajat Mari Viitanen ja Lilja lehtimäki Tampereelta sekä kunniamaininnan saaneen Maauunintie 25:n puheenjohtajat Mauri Summanen ja Maija Rönkkö sekä isännöitsijät Marko Hattunen Vantaalta ja Arto Asumaniemi Tampereelta.

Senioreiden taloyhtiössä tehdään asioita yhdessä

Yhdessä tekeminen ja toisista huolehtiminen ovat normaalia arkea Tampereen Nuolialantie 44 B:ssä. Tässä senioritalossa ei ketään jätetä yksin.

– Talotoimikunnan toiminta on hyvä esimerkki, miten asukkaiden mielipiteitä kuuntelemalla saadaan järjestettyä kaikille sopivaa ohjelmaa ja tapahtumia, kertoo aluepäällikkö Kirsi Tuomisto Kojamo-konsernin Tampereen Lumo-kotikeskuksesta.

Yhteisöllisyys ja naapureiden huomioiminen ovat talon ehdottomia vahvuuksia.

– Senioritalossa on asukastapahtumia viikoittain. Yksi hienoimmista asioista on jouluruokailun järjestäminen yksin asuville, mikä on saanut paljon kiitosta.

Vantaan taloyhtiössä riittää vauhtia

– Talovanhuksessa riittää vauhtia sen iästä huolimatta!

Näin kuvailivat kotitaloaan ja sen erilaisia tapahtumia Vantaan Maauunintie 25:n asukkaat hakemuksessaan Vuoden taloksi. Kunniamaininnalla palkittu talo täyttää tänä vuona 40 vuotta.

Tapahtumia järjestetään runsaasti niin lapsille kuin aikuisillekin. Yhdessä tekemisen meininki on vahvaa ja talkoisiin osallistutaan runsain joukoin. Talossa on hyvä henki ja yhteistyö isännöitsijän kanssa sujuu mallikkaasti.

Talon isännöitsijä Marko Hattunen on samaa mieltä.

– Pitää hyvin paikkansa.

Kojamo-konserni on valinnut Vuoden talon vuodesta 1995 alkaen. Jos tuntuu siltä, että oma talo saattaisi pärjätä kisassa, niin pidä mielessä, että aina syksyisin aloitetaan uuden voittajan metsästys!

Maauunintie 25

Vuoden talo 2016 -kisan kunniamaininta, palkittu asukkaiden aktiivisesta yhteistoiminnasta.

Sijaitsee
Vantaan Korsossa, Vantaan ja Tuusulan rajalla

Erityistä
Vanha luhtitalo, jonka menoa ei ikä hidasta.

Nuolialantie 44 B

Vuoden talo 2016, palkittu yhteisöllisyydestä ja toisten huomioimisesta

Sijaitsee
Tampereen Härmälässä

Erityistä
Vuonna 2014 peruskorjatun talon 34 asuntoa on suunniteltu erityisesti yli 55-vuotiaiden tarpeisiin.

 

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.