Viisi vinkkiä joulutunnelman luomiseen
Sisusta ja nauti

Viisi vinkkiä joulutunnelman luomiseen

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Sisustussuunnittelija ja stailaaja Niina Ahonen on sisustanut uransa aikana monta joulukotia. Lue Ahosen vinkit, miten tuot joulun omaan kotiisi.

  • Käytä yksinkertaisia valosarjoja. Mieti valoille muutama hyvä sijoituspaikka. Kaiva esille kyntteliköt, ne ovat nyt in.
  • Tuo kotiin vihreää. Oikean kuusen tai tekokuusen voi tuoda sisään ilahduttamaan aikaisemminkin kuin vasta aatonaattona.
  • Musiikki luo joulutunnelmaa. Luo kotiin äänimaailma, jossa viihdyt. Virittele soitin sellaiseen paikkaan, jossa sitä ei normaalisti ole, vaikka keittiöön.
  • Tee joulusiivous – ehkä jopa jouluraivaus, jos sellainen on tarpeen.
  • Lisää pehmeiden tekstiilien määrää. Joulu- ja talvisisustamiseen kuuluvat lämpimät torkkupeitot ja taljat.

Viisi vinkkiä joulutunnelman luomiseen

Sisustussuunnittelijan oma joulu on hillitty ja väriskaala vaalea

– En oikein osaa käyttää joulunpunaista, eikä meillä ole kotona jouluna tonttuja ja poroja. Minulle joulu syntyy tunnelmasta, ei koristeista. Lisään ehkä vähän kynttilöiden määrää. Mutta vaikka aloitankin töissä joulusisustusten tekemisen jo heti kesän jälkeen, kyllä minulle tulee silti omassakin kodissa sellainen fiilis, että joulua haluaa laittaa, Ahonen toteaa.

Joulu alkaa kaupoissa koko ajan aikaisemmin, ja kaupat pitkälti määrittelevät sen, mitkä värit ovat muodissa.

– Niiden seuraamisen sijaan jokaisen pitäisi itse määritellä omat jouluvärinsä ja käyttää niitä niin, että kotona on kiva olla. Joillekin se ainoa oikea väri on tontunpunainen, ja silloin se saa myös näkyä.

 

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.