Viikinmäki
Kaupunkitarinoita

Viikinmäen kukkulakaupunki

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Kallioiden päällä Vantaanjoen kupeessa sijaitseva Viikinmäki on kaunis ja eläväinen asuinpaikka.

Viikinmäessä yhdistyvät kaupunkimaisuus ja luonnonläheisyys. Jyrkkärinteisiä ja kallioisia mäkiä halkovat laaksot, jotka on jätetty viheralueiksi ja puistoiksi. Talot taas on rakennettu mäkien päälle, mistä syntyy kumpuileva kukkulakaupungin tunnelma. Alueen kadut on suunniteltu mittakaavaltaan pieniksi kotikaduiksi, mikä osaltaan lisää turvallisen kaupunginosan suojaisuuden ja viihtyisyyden tuntua.

Viikinmäen moderni kaupunginosa on suunniteltu ympäröivän luonnon ehdoilla.
Viikinmäen moderni kaupunginosa on suunniteltu ympäröivän luonnon ehdoilla.

Pihlajamäkeen ja Viikkiin rajoittuvassa Viikinmäessä on monipuoliset ulkoilu- ja liikuntamaastot: luontoon pääsee ulkoilemaan melkein kotiovelta. Pyöräily on Viikinmäessä helppoa, esimerkiksi Helsingin maisemareitti kulkee Vantaanjoen reunamia pitkin. Hyvän lisän liikuntamahdollisuuksiin tarjoavat läheinen urheilupuisto sekä idyllinen Pikkukosken uimaranta.

Viikinmäessä on koulu ja päiväkoti sekä hyvät julkiset liikenneyhteydet ja kevyen liikenteen reitit. Omalla autolla sujauttaa nopeasti Lahden väylälle, Itäväylälle ja Kehä I:lle.

Viikinmäkeen valmistuvat uudet Lumo-kodit ovat valoisia ja vaaleita.
Viikinmäkeen valmistuvat uudet Lumo-kodit ovat valoisia ja vaaleita.

Uuteen kotiin!

Marraskuussa 2018 valmistuva Lumo-talo on kolmikerroksinen hissillinen luhtitalo.
Marraskuussa 2018 valmistuva Lumo-talo on kolmikerroksinen hissillinen luhtitalo.

Palvelut

Viikinmäen palvelut kehittyvät koko ajan. Ruokakauppaan on tällä hetkellä matkaa kilometrin verran, mutta lähikauppa on jo rakenteilla. Viikin Prisma löytyy parin kilometrin päässä. Alueella on myös koulut ja päiväkoti. Terveysasemalla on matkaa 2,5 km.

Yhteydet

Bussi vie Viikinmäestä niin Helsingin keskustaan, Malmille kuin Itäkeskukseenkin. Lähin juna-asema on Oulunkylä. Omalla autolla hyvät yhteydet Kehä 1:lle, Lahden väylälle ja Itäväylälle.

Ekstraa

Viikinmäkeä ympäröi upea luonto. Tässä kukkulakaupunginosassa on runsaasti ulkoilu- ja kuntoilumahdollisuuksia.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.