Lumo on enemmän

Venetsialaiset juhlat valloittivat Tampereella

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Hataanpään valtatie 56:n kupeessa juhlittiin venetsialaiseen tapaan tulen loisteessa loppukesästä 2016. Illan emäntänä toimi talotoimikunnan uusi puheenjohtaja, Irja Vidbäck.

Meidän pihalla Tampere Kodikas 3 2016.
Hataanpään valtatie 56:n asukkaat ovat olleet aktiivisia asukastoiminnan järjestämisessä

Kun Irja Vidbäck osallistui vuoden 2016 alussa taloyhtiönsä asukaskokoukseen, hän ei osannut arvata, että palaisi kokouksesta Tampereen Kolmionkatu 4:ssä sijaitsevaan kotiinsa talotoimikunnan puheenjohtajana.

– Äänestys oli yksimielinen, enkä pistänyt vastaan. Olen aina tykännyt tällaisista tehtävistä, Irja sanoo.

Samoihin aikoihin taloyhtiössä aloitti uusi isännöitsijä, Antti Aapasuo.

– Päätimme Antin kanssa tehdä sellaisia uudistuksia, joita ei ole ennen tehty. Päästin luovuuteni valloilleen, ja aloimme talotoimikunnan kanssa kehittämään asumisviihtyvyyttä.

”Haluan, että 
kaikki voivat 
osallistua 
tekemiseen ja että 
asioista sovitaan 
yhdessä.”

Irjan lisäksi talotoimikuntaan kuuluvat Pirjo Silen, Sirkka Saarinen ja Jouko Honkanen. Toimikunta järjesti talvella 2016 taloyhtiön pihalla poniajelun ja myöhemmin saman vuoden keväällä pihatalkoot. Pihalle on saatu lentopallokenttä sekä frisbeegolf-kori. Pihapiiriä on myös kaunistettu kukilla ja pihapöydät ovat saaneet alleen laatoituksen.

Pihajuhlat ulkotulista ja herkkuruoasta nauttien

Vuoden 2016 loppuhuipentumana olivat Irjan ideoimat venetsialaiset pihajuhlat, joita vietettiin aurinkoisena perjantai-iltana 2. syyskuuta.

– Ilta alkoi ruokailulla. Seisovassa pöydässä oli tarjolla grillattua broileria, kassleria, possun fileitä, makkaraa, italiansalaattia ja punajuurisalaattia. Olimme tilanneet paikan päälle kokin, joka toimi juhlien grillimestarina, Irja kertoo.

Juhlijoiden joukossa oli myös taloyhtiön isännöitsijä sekä aluepäällikkö ja asukasyhdistyksen luottamushenkilö Kojamo-konsernista.

Kun kello löi kahdeksan, pihakenttää kiertävät ulkotulet sytytettiin. Pihalla loimusi myös soihtuja, jotka houkuttelivat juhlaväkeä teltan läheisyyteen nauttimaan livemusiikista.

Illan esiintyjänä oli Duo memoir, joka soitti monipuolista musiikkia ja sai välillä myös yleisön yhtymään lauluun. Bändin poistuttua areenalta loppuilta vietettiin mukavissa tunnelmissa jutellen ja lämpimien tulien loisteesta nauttien.

Talotoimikunta onnistuneiden juhlien järjestäjänä

– Panostimme juhliin paljon, emmekä juuri säästelleet itseämme. Annoimme kaikkemme ihan viimeiseen asti. Juhlien jälkeen koko toimikunta oli aivan poikki, Irja naurahtaa.

Hän kokee puheenjohtajuuden ja talotoimikunnassa mukana olemisen haasteellisiksi, mutta näkee niissä myös paljon positiivisia puolia.

– Saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja mieli pysyy virkeänä. Haluan, että kaikki voivat osallistua tekemiseen ja että asioista sovitaan yhdessä. En halua olla diktaattori, joka päättää itse kaikesta, Irja hymyilee.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.