Asukkaan apu

Vakuutukset

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Olemme vakuuttaneet kaikki kiinteistöt kiinteistövakuutuksella. Kiinteistövakuutuksella vakuutetaan rakennus ja siihen kiinteästi asennetut rakenteet ja kalusteet. Se ei kuitenkaan korvaa asukkaan irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja, joita esimerkiksi tulipalo, putkivuoto tai ilkivalta ovat aiheuttaneet. Tuhoutuneen irtaimiston ja muut kulut, jotka aiheutuvat esimerkiksi tilapäisestä asumisesta toisessa asunnossa tai tavaroiden varastoinnista muualla, korvaa vain asukkaan oma kotivakuutus.

Kotivakuutus

Kotivakuutuksella vakuutetaan kodin irtaimisto. Kodin irtaimisto on kodin ja vapaa-ajan päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja tavanomaisia esineitä esimerkiksi huonekaluja, astioita, vaatteita, koruja, elektroniikkaa, kodinkoneita ja harrastusvälineitä. Yleensä arvoesineet, kuten arvokkaat taulut tai kokoelmat on vakuutettava vielä erikseen.

Kotivakuutuksen piiriin kuuluu usein myös talojen kellarikomeroissa ja muissa asunnon ulkopuolisissa varastoissa säilytettävä irtaimisto.

Kotivakuutus voi olla yhdistelmä irtaimen omaisuusvakuutuksesta, vastuuvakuutuksesta ja oikeusturvavakuutuksesta. Asukas voi joutua korvausvastuuseen, jos hän aiheuttaa huolimattomuuttaan tai vahingossa vahinkoa kiinteistön rakenteille tai laitteille. Tällaisissa tapauksissa asukas voi hakea korvausta kotivakuutukseen liitetystä vastuuvakuutuksesta.

Tarjolla on hyvin erilaisia vakuutuksia, pelkästä palovakuutuksesta laajaan turvakokonaisuuteen. Kotivakuutusta ottaessa kannattaa selvittää tarkoin vakuutuksen kattavuus. Jos sinulla jo on vakuutus, varmista sen voimassaolo. Ilmoita myös asumisessasi tapahtuneista muutoksista vakuutusyhtiöösi.

Vuoden 2017 alusta vuokrasopimusehdoissa edellytetään asukkaalta voimassaolevaa kotivakuutusta.

Yhteistyökumppanien tarjoukset

Tarjoamme asukkaillemme alennuksia kotivakuutuksista yhteistyökumppaniemme kanssa. Lue lisää: Lumo.fi/vakuutusedut

Lue lisää

Kodin vakuutus – mielenrauhaa satasella

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.