Älä säikähdä peruskorjausta - uusi Lumo-koti löytyy kyllä remontin ajaksi tai vaikka loppuelämäksi.
Palvelut ja edut

Uusi Lumo-koti peruskorjauksen ajaksi – tai vaikka loppuelämäksi

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Jos kotitaloosi on tulossa peruskorjaus, ei kannata säikähtää. Vaikka edessä on kodin tyhjennys ja muutto, uusi Lumo-koti löytyy kyllä. Halutessasi pääset myös palaamaan peruskorjattuun, uudenveroiseen taloon.

Lumo-koteja remontoidaan, jotta asuminen olisi mukavaa ja mutkatonta. Tavallisimpia ovat pienet ja ennakoivat remontit, mutta joskus on järkevintä tyhjentää talo ja tehdä kunnollinen peruskorjaus.

Asukkaita ei jätetä pulaan: remonttipäätöksestä kerrotaan ajoissa ja jokaista autetaan löytämään toinen Lumo-koti, joko pysyväksi kodiksi tai remontin ajaksi.

Näin peruskorjaus etenee:

  • Peruskorjauspäätös tehdään noin 7–9 kuukautta ennen korjauksen aloittamista. Siitä kerrotaan asukkaille tiedotteella viimeistään puoli vuotta ennen remonttia, mutta usein jo aikaisemmin. Vuokrasopimukset irtisanotaan 6 kuukautta ennen remontin aloitusta.
  • Noin 3–6 kuukautta ennen peruskorjauksen alkua pidetään tiedotustilaisuus korjauksen käytännön asioista: prosessin etenemisestä, mistä kannattaa etsiä sijaisasuntoa tai uutta kotia ja muista käytännön asioista. Tässä vaiheessa selvitetään myös, kiinnostaako asukkaita paluu vanhaan kotitaloon remontin jälkeen, ja miten remontti vaikuttaa vuokratasoon.
  • Uutta kotia voi etsiä esimerkiksi Lumo-verkkokaupasta tai jättämällä asunnonvaihtohakemuksen. Asunnonvaihtajat huomioidaan aina, kun vapaita asuntoja vuokrataan!
  • Peruskorjaus kestää tavallisesti noin vuoden. Tässä kohtaa ei vitkastella: urakoitsija aloittaa työt yleensä heti seuraavana päivänä siitä, kun vuokrasopimukset ovat päättyneet ja talo on saatu tyhjäksi.
  • Peruskorjatun talon koteja aletaan vuokrata noin 4 kuukautta ennen korjauksen valmistumista. Ensin otetaan yhteyttä niihin talon vanhoihin asukkaisiin, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa takaisinmuuttoon. Kun paluumuuttajat on selvitetty, aletaan vuokrata muita peruskorjatun talon koteja.
  • Muuttopäivä vahvistetaan vuokrasopimuksen tehneille asukkaille 6 viikkoa ennen muuttopäivää. Muistathan, että Lumo-kodista toiseen muuttavan ei tarvitse maksaa kahta päällekkäistä vuokraa, muuttolaatikoistakin saa alennusta. Tarkista vaihtajan edut!
Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.