ulkotulet ja turvallisuus
Ideoita koteihin

Ulkotulet turvallisesti palamaan

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Pimeät illat houkuttelevat sytyttämään ulos roihuja ja ulkotulia. Palavien tuotteiden käyttö on turvallista, kun tiedostaa niiden käyttöön sisältyvät riskit.

Ulkotulet on hyvä sijoittaa maanpinnalle tulenkestävälle alustalle, kuten hiekalle tai betonille. Esimerkiksi muovituoleille tai painekyllästetylle terassille niitä ei saa sijoittaa tulipaloriskin takia. Talon seinän ja ulkotulen väliin kannattaa jättää kynttilän koosta riippuen vähintään metri.

Vesiastiaan sijoitettujen tuikkujen käyttöön liittyy ulkonakin leimahdusvaara. Toistensa lähelle kelluvat tuikut lämpenevät nopeasti, ja ilmaan purkaantuu enemmän kaasua, kuin kynttilöiden liekit kykenevät polttamaan. Ilmiötä seuraa rasvapalon tyyppinen roihahdus. Tuikut palavat turvallisimmin kiinteällä alustalla, vähintään 10 sentin päässä toisistaan.

Suurten ulkotulien tai pitkävartisten roihujen polttamisessa tulee olla erityisen varovainen. Esimerkiksi lumihankeen pystytetyt roihut voivat lämmetessään kaatua palavien rakenteiden päälle ja sytyttää tulipalon.

Ulkotulista on turvallisinta nauttia jatkuvan silmälläpidon alaisena. Yksin palamaan jätetyt tulet voivat koitua vaaraksi muun muassa ulkona liikkuville lapsille tai eläimille.

Lähde Eero Salminen, Safe-Team OY

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.