Ideoita koteihin

Taas pyöräillään

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Satulassa saa veren kiertämään ja ajatukset kirkkaiksi. Pyörä on kaupungissa usein kaikkein nopein kulkupeli, ja siihen vaihtamalla kulkija keventää myös ilmastokuormaansa. Sesonki alkaa viimeistään, kun kadut on puhdistettu talven hiekoista.

  • Kevät on paras aika pyörän vuosihuollolle, jossa kannattaa ainakin puhdistaa koko pyörä, pestä ja öljytä ketjut sekä tarkistaa jarrut ja vaihteet. Myös ammattilaisen tekemä laajempi huolto ja tarkistus kannattaa säännöllisesti.
  • Satunnaisemmassa käytössä toimivat hyvin kausi- tai kertamaksulla toimivat kaupunkipyörät sekä Lumo-kotien yhteiskäyttöpyörät.
  • Kaupungit ja kunnat ylläpitävät karttoja omista pyöräily- ja ulkoilureiteistään. Monilla kaupungeilla on myös sähköinen kevyen liikenteen reittiopas, josta voi etsiä aina sopivimman, pyörille sallitun reitin.
  • Kypärän käyttö on pyöräillessä pakollista, mutta ennen kaikkea fiksua.

Toukokuun alussa käynnistyi kilometrikisa. Jos polkeminen on sinun ja kavereidesi juttu, kootkaa joukkue ja lähtekää mukaan!

Myös kojamolaiset osallistuvat kilometrikisaan ja polkevat samalla ilmastonmuutosta vastaan Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanjassa. Hyväntekeväisyyspotti kasvaa eurolla jokaista poljettua 25 kilometriä kohti. Mukana suurella sydämellä ja sopivalla sykkeellä!

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.