Kissan raapimispuu
Ideoita koteihin

Sisusta parvekkeesta viihtyisä kesähuone

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Sisustussuunnittelija Mirja Ahosen mukaan parvekkeen sisustuksessa pätevät samat säännöt kuin muussakin kodin laittamisessa. Ensin on mietittävä käyttötarkoitus eli mitä parvekkeella tehdään.

– Kahvittelijalla ja auringosta nautiskelijalla on erilaiset tarpeet. Huomioi ilmansuunnat ja pohdi haluatko näkösuojaa tai rajoittaa auringonpaistetta,  Ahonen listaa.

Sisustaminen kannattaa aloittaa kokonaisuudesta ja edetä laajempien pintojen kautta yksityiskohtiin. Kylmälle betonilattialle voi levittää kookosmaton tai satsata pitkäaikaisempiin ratkaisuihin kuten esimerkiksi puisiin ritilälaattoihin, jotka on helppo asentaa.

Ahonen suosittelee parvekkeelle luonnonmateriaaleja. Ne tuovat lämpöä ja pehmeyttä.

Lasitetuille parvekkeille aurinko- ja näkösuojaa saa parvekekäyttöön tarkoitetuilla kaihtimilla. Sisäpuolelta näkee ulos, mutta naapuri ei näe ulkoa sisälle. Kaihtimet eivät pimennä, mutta suojaavat paahteelta.

Hyllyt jatkavat tilaa kätevästi ylöspäin ja ratkaisevat pitkien ja kapeiden parvekkeiden haasteellisuutta.

– Seinäpinnat kannattaa ottaa myös käyttöön. Erilliset hyllyt jatkavat tilaa kätevästi ylöspäin ja ratkaisevat meillä tyypillisten, pitkien ja kapeiden parvekkeiden haasteellisuutta. Toiseen päähän voi laittaa hyllyn ja ruukkuja ja toiseen oleskeluryhmän. Tila jakautuu näin eri toimintoihin ja pituusvaikutelma katkeaa, Mirja kertoo.

Kalusteita valitessa kannattaa pitää ajattomuus, huoltotarve ja käyttöikä mielessä. Erilaisilla istuintyynyillä, shaaleilla ja ruukuilla tyyliä on helppo muuttaa.

Ja tietysti parvekkeelle kuuluvat kasvit. Innokas hyötyviljelijä kasvattaa parvekkeella vaikka tomaatteja, nautiskelija antaan silmän levätä erilaisissa kesäkukissa. Kasveja valitessa pitää ottaa huomioon, onko parveke varjoinen vai paahteinen ja valita kasvit sen mukaan. Vaihtoehtoja riittää kyllä! Tutustu esimerkiksi Marttojen parvekevinkkeihin.

 

 

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.