kylpyhuone sisustus
Sisusta ja nauti

Sisusta kylpyhuone uuteen hohtoon

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Pienellä ideoinnilla ja somistuksella kylpyhuoneesta kuin kylpyhuoneesta saa viihtyisän ja toimivan tilan, jossa mieli ja keho rentoutuvat.

Sisustuslehdissä kylpyhuoneista tehdään nyt ylellisiä kylpylöitä. Uusien rakennusmääräysten myötä kylpyhuoneiden koko on kasvanut myös kerrostaloissa. Tämä antaa mahdollisuuden sisustaa kylpyhuonetta oman mielen mukaiseksi.

Perusvarustus kylpyhuoneessa on yleensä pelkistetty, ja tyhjää tilaa jää reilusti. Jos taloyhtiössä on pyykkitupa, ei omaa pesukonetta tarvita. Niinpä pesukoneen paikalle voi laittaa esimerkiksi kauniin lipaston. Tavallisetkin kalusteet kestävät pesutilassa, mikäli ne eivät joudu suoraan kosketukseen veden kanssa. Korkeaan lipastoon uppoavat niin pyyhkeet, pesuaineet kuin kauneudenhoitotuotteetkin.

kylpyhuone avohyllyPyykkikoneen tilalle voi myös sijoittaa avohyllyn, jossa tavarat säilytetään kauniissa koreissa. Korkeaan hyllyyn menee paljon säilytettävää. Erivärisistä koreista löytää tarvitsemansa tavaran nopeasti tai koriin voi kiinnittää nimilapun sisällöstä. Kannellinen kori WC-istuimen vieressä lattialla kätkee paperirullat ja pesuaineet. Kannen päällä säilyvät myös luettavat lehdet. Koreja valmistetaan monenlaisista materiaaleista, esimerkiksi kosteuden kestävästä muovipunoksesta.

Kannelliset muovijakkarat ovat käteviä suihkutiloissa. Jalkojen pesu sujuu hyvin, kun voi istahtaa jakkaralle suihkuttelemaan. Kannen alla säilyvät shampoot ja saippuat siististi poissa silmistä. Jakkaran voi tarvittaessa siirtää laskutilaksi altaan viereen.

 

Puu tuo eloa kaakelitilaan

Vanha puupenkki seinustalla, suojassa roiskevedeltä, on kaunis yksityiskohta ja kätevä moneen tarkoitukseen. Kulunut puu on näyttävä vastakohta kiiltävälle kaakelille. Samaan tyyliin voit hankkia vanhat tikapuut, jotka toimivat hyvänä pyyhkeiden ripustuspaikkana.

Puutikkaiden ja penkin ei tarvitse olla vanhoja, kauniita puutuotteita saa uutenakin. Puuseppä tekee näppärästi halutun mittaiset tuotteet, ja tikkaat voi askarrella itsekin valmiiksi leikatuista puurimoista. Jos kylpyhuoneeseen tilaa uusia tuotteita, kannattaa ne saman tien käsitellä kosteudelta suojaavalla aineella. Esimerkiksi saunan suoja-aineita saa sävytettynä vaikka tyylikkään mustaksi.

WC-kannen voi somistaa myös hauskalla tekstiilipäällisellä. Helposti asennettavan uuden kannen saa esimerkiksi ruusukuvioisena.

 

Somista kylpyhuone pienillä tavaroilla ja tekstiileillä

kylpyhuone sisustuselementitHanki kirpputoreilta vanhoja, kannellisia lasipurkkeja tai osta marketista uusia. Sijoita rivi isoja purkkeja lattialle ja säilö niihin pyykinpesuaineet, pyykkipojat, vanupallot ja paplarit. Purkkien ympärille voit vielä sommitella asetelman luonnonkivistä. Pieniin purkkeihin saat mahtumaan hiuspinnit, sormukset ja korvakorut. Sijoita rivi pieniä lasipurkkeja peilikaapin päälle tai kapeaan tikashyllyyn. Purkkien kuluneet peltikannet maalaat nopeasti askartelumaalilla.

Uusi matto peittää vanhan kuluneen lattian. Puurimoista tehty ”lautamatto” kestää vettä ja on hauskan näköinen lattialla. Varsinaiset kylpyhuoneen matot ovat usein pieniä. Osta metritavarana myytävää muovimattoa.

Pieni, itämainen villamatto sopii kuiviin WC-tiloihin. Maton itämaista teemaa voit jatkaa esimerkiksi WC-istuimen taakse seinään kiinnitettävällä seinävaatteella tai suurella huivilla. Nämä kiinnittyvät kätevästi tarroilla.

Peilihyllylle voit sijoittaa itämaista tuoksua levittävän tuoksupussin tai suitsuketikkuja.

Lujasti kiinnittyvät pienet tarrakoukut mahdollistavat taulujen kiinnittämisen myös kaakeliseiniin. Kiiltävälle kaakelipinnalle sopivat niin maisemamaalaukset kuin vanhoista valokuvista kootut sommitelmat. Vältä ripustamasta näitä liian lähelle roiskuvaa suihkuvettä. Koukkuihin voit ripustaa myös kevyet kynttilälampetit tai hauskoja keräilyesineitä, vaikkapa vanhoja avaimia, kampoja tai muuta aiheeseen sopivaa.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.