Ryijy muuntui moderniksi
Ideoita koteihin

Ryijy muuttui keveän moderniksi

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Keveät, modernit seinävaatteet ovat yleistyneet sisustusblogeissa jo trendiksi asti, eikä ihme. Ryijy pehmentää kodin ilmettä ja parantaa tilan akustiikkaa paremmin kuin taulu samalla paikalla.

Ryijy muuntui moderniksi

Perinteinen ryijy on usein suuritöinen: se kudotaan kangaspuilla tai ommellaan pohjakankaalle. Modernit versiot valmistuvat nopeammin esimerkiksi punomalla. Tarvikkeet saa edullisesti, ja valmistustekniikka on helppo oppia.

  • Yksinkertaisimmillaan seinävaatteeseen tarvitaan vain tanko ja omaa silmää miellyttävää narua. Näppärä valmistaa seinävaatteen yhdessä illassa.
  • Ryijyn tankona voi käyttää vaikka kaunista verhotankoa, harjanvarren pätkää tai ulkoa haettua oksaa. Punottu ryijy on tavallisesti kevyt, ja siksi ohut tanko riittää.
  • Eloa ryijyyn saa vaihtelemalla värejä, käyttämällä eripaksuisia lankoja ja nyörejä sekä vaihtelemalla letitys- ja punontatekniikoita. Langanpäiden pituutta vaihtelemalla yhteenkin ryijyyn saa vaihtelevia pintoja. Myös helmet sopivat seinävaatteeseen.
  • Netti on modernin ryijyn punojalle verraton inspiraation lähde. Ideoita ja ohjeita löytyy käyttämällä hakusanoja makramee tai seinävaate.
  • Perinteinenkin ryijy voi olla keveä, kun koko on sopiva, värit vaaleita ja kuviot moderneja. Perinteisen ryijyn ompelupaketteja voi ostaa käsityöliikkeistä, ja ryijyjä myydään myös valmiina.
Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.