Oma piha

Lue aihealueestaicon-read-more
Sulje artikkeli

Siistillä leikkipaikalla on turvallista leikkiä ja hyvin hoidetulla pihalla on vanhempien, lasten ja kaikkien muidenkin asukkaiden kiva tavata toisiaan.

 

Kehitetään omaa pihaa

Pihan kehittäminen ei ole koosta kiinni: hyvällä suunnittelulla ja yhteistuumin saadaan pienellekin pihalle mahtumaan paljon toimintaa. Asukastilaisuuksissa kannattaa pohtia yhdessä miten pihaa haluttaisiin parantaa. Voisiko vähän käytössä olleen pallokentän paikalle istuttaa syreenimajan? Tai mahtuisiko jätehuoneen viereen pirteänvärinen pyöräkatos?

Suunnittelussa on tärkeää huomioida kaikkien asukkaiden tarpeet. Erityisesti lapset, vanhukset ja liikuntarajoitteiset tarvitsevat heitä huomioivia ratkaisuja. Isännöitsijän kanssa neuvottelemalla saadaan aikaan hyvät ratkaisut perusteltujen ideoiden toteuttamista varten.

Tehokkain tapa kohentaa pihan yleisilmettä on korjata epäsiistejä yksityiskohtia. Kuluneet nurmialueen nurkat voi kivetä kauniiksi ja suojata istutukset samalla tukevalla reunuksella. Sikin sokin rapun edessä tai päällä lojuvat polkupyörät saa ojennukseen järjestämällä niille oman säilytyspaikan.

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.