Monien mahdollisuuksien Espoon keskus
Kaupunkitarinoita

Monien mahdollisuuksien Espoon keskus

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Maalla on mukavaa, mutta kaupungissa vasta viihtyisää onkin, tuumii Pia Graniittiaho. Hän nauttii ihmisvilinästä, palveluista ja erityisesti monipuolisista ruokakaupoista. Espoon keskuksessa ne ovat aivan naapurissa. Yllättäen luontokin on lähellä.

Kirkkopuisto on oivallinen pikinik-kohde.
Kirkkopuisto on oivallinen pikinik-kohde.

Pia Graniittiaho muutti 7 vuotta sitten perheineen maalta Espooseen parempien liikenneyhteyksien ja palvelujen perässä. Espoon keskuksesta löytyi riittävän iso asunto kahdelle aikuiselle ja neljälle tuolloin 13−17-vuotiaalle teinille sekä kahdelle koiralle.

Maisemanvaihdos lähtöpisteestä Hyvinkään Kytäjältä oli iso, ja Pia Graniittiaho on nauttinut urbaanista elämästä täysin siemauksin.

− Viihdymme erinomaisesti. Täällä on turvallista, sillä kaikki on lähellä: kaupat ja peruspalvelut, kuten koulut, terveysasema, kirjasto, apteekki ja virastokeskus. Emme tarvitse omaa autoa, yhteydet niin junalla kuin bussilla ovat loistavat.

Espoon keskuksen vilkkaasta elämästä on lyhyt matka myös luontoon.
Espoon keskuksen vilkkaasta elämästä on lyhyt matka myös luontoon.

Pia Graniittiaho kertoo, että perheen teinit pystyivät valitsemaan lukion jopa neljästä eri vaihtoehdosta, ja he pääsivät kulkemaan itsenäisesti kouluun ja harrastuksiinsa. Hän itse kulkee töihin pääosin julkisilla. Kerran viikossa työt vievät Tammisaareen, jonne hän taittaa matkan yhteiskäyttöautolla − sellaisen voi vuokrata kätevästi ihan läheltä.

Luonto on ihan vieressä

Espoon keskus kehittyy koko ajan, ja rakenteilla on uusia asuin- ja toimistotaloja. Se on Graniittiahosta hyvä, sillä näin alueen palvelut säilyvät monipuolisina. Espoon keskus ei ole kuitenkaan pelkää urbaania aluetta. Monelle voi olla yllätys, kuinka lähellä luonto on.

− Pienen matkan kun kävelee, keskustan häly hiljenee. Keskuspuisto on melkein vieressä, ja joen toisella puolella on Kirkkopuisto, jonne meillä on tapana tehdä perheen kanssa piknik-retkiä.

Luonnon lisäksi Pia Graniittiahon lempipaikkoja ovat ruokakaupat.

− Täällä on loistavia marketteja, joista ainakin neljä on etnistä. Pidämme ruoanlaitosta, ja teemme paljon aasialaista, vietnamilaista, kiinalaista ja intialaista ruokaa.

Nyt kotona asuu enää yksi lapsi ja koira. Vaikka lähivuosina viimeinenkin lentää pesästä, Graniittiahot eivät suunnittele muuttavansa muualle. He nauttivat tilavasta asunnostaan, lähellä olevista palveluista ja hyvistä liikenneyhteyksistä.

Täältä löydät Espoon keskuksen vapaat Lumo-kodit.

Palvelut

Monipuoliset ruokakaupat, kauppakeskus Entresse, kirjasto, koulut, päiväkodit, virastot, terveysasema

Yhteydet

Paikallisjuna/rantarata, bussiyhteydet

Ekstraa

Espoon keskus on eläväinen kaupunginosa, joka kehittyy ja rakentuu koko ajan. Kesäisin asukkaat saavat nauttia erilaisista tilataideteoksista, keväisin ja syksyisin markkinoista.

 

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.