Lumo tukee − maastohiihtolupaus Anita Korva: ”Nyt on hiihdon aika”
Parempaa kaupunkiasumista

Lumo tukee − maastohiihtolupaus Anita Korva: ”Nyt on hiihdon aika”

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Maastohiihtäjä Anita Korva on pienestä pitäen rakastanut hiihtämistä ja kilpailuja. Toista kauttaan maajoukkueessa kilpaileva Korva on yksi Lumo-kotien sponsoroimista nuorista urheilijoista.

Anita Korva harrasti pienenä monia eri urheilulajeja, ja urheilullisen perheen nuorimmaisena viikot täyttyivät säännöllisistä treeneistä. Kun sitten hiihtoharkkoja alkoi olla enemmän, yleisurheilu ja muut lajit jäivät ja Korva päätti keskittyä maastohiihtoon.

− Aloin kehittyä hiihtäjänä. Sain oman valmentajan ja pääsin leireille. Tästä on vain into lajiin voimistunut, enkä ole kertaakaan miettinyt, haluanko tehdä tätä vai en. Joka päivä olen oppinut jotain uutta.

Maastohiihto on monipuolinen laji, jossa on koko keho käytössä. Korvan mukaan laji edellyttää erityisesti kestävyyttä, mutta lisäksi pitää olla voimaa ja nopeutta, jos mielii pärjätä sprinteissä. Vuosien varrella välineetkin ovat kehittyneet huimasti.

− Nyt kun kilpailen aikuisten sarjassa, voima on vahvuuteni. Sen sijaan kestävyydessä on vielä puutteita, mutta se kehittyy iän myötä. Luotan omaan näkemykseeni enkä kyttää muiden tekemisiä. Jos teen virheitä, pystyn antamaan itselleni anteeksi.

Vapaa-ajallaan kotona Anita Korva saunoo, laittaa ruokaa, leipoo ja tanssii.
Vapaa-ajallaan kotona Anita Korva saunoo, laittaa ruokaa, leipoo ja tanssii.

Korvalla alkoi ammattilaiskausi

Korva tuli suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa Lahdessa, jossa hän nappasi pronssia niin perinteisen tyylin sprintissä, vapaan tyylin 5 kilometrillä kuin perinteisen tyylin 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa.

Viime kaudella varusmiespalvelu Kainuun prikaatin urheilujoukoissa toi haasteita säännölliseen treenaamiseen. Kun nuori nainen kotiutui armeijan leivistä maaliskuussa 2020, hänellä on ollut taas mahdollisuus keskittyä treenaamiseen. Kesä onkin sujunut tiiviin harjoittelun merkeissä, joka sitten kevenee talvea kohden.

− Minulla alkoi ammattilaiskausi, ei ole opintoja eikä mitään ylimääräistä. Iso stressi on helpottanut, vaikka korona onkin tuonut omat vaikeutensa harjoitteluun.

Anita on innoissaan tulevasta kaudesta. Hänen tavoitteenaan on saada edellisen repaleisen kauden jälkeen taso palautettua siihen, missä se oli ennen armeijaa. Varsinaisia kisatavoitteita hänelle ei ole asetettu. Pidemmällä aikavälillä Korva haluaa vakiinnuttaa paikan naisten maajoukkueessa, kiertää maailmancupin kisoja ja menestyä aikuisten sarjoissa.

Elämää urheilun ehdoilla

Korvan elämä täyttyy tiiviistä harjoittelusta ja kisakaudella kisoista − urheilua ja muuta elämää ei hänen mukaansa voi erottaa toisistaan. Harjoittelu- ja kilpailukausi luovat omat raaminsa arjelle, ja palautumiselle on annettava aikaa. Kuopiossa poikaystävänsä kanssa asuva Anita viihtyy kotona.

− Olen sellainen touhuava ihminen. Tykkään saunoa, laittaa ruokaa, leipoa ja tanssia musiikin tahtiin pitkin kämppää. Televisiota katson tosi vähän. Olen surkea penkkiurheilija. Poikaystävän kanssa on kiva lähteä välillä ulos syömään.

Anita Korva tunnustaa olevansa seikkailuhenkinen ihminen ja haaveilevansa vielä monista uusista asioista.

− Jossain vaiheessa haluaisin perheen, oman koiran ja omakotitalon. Näitä perusjuttuja.

 

Kuka

Maastohiihtäjä Anita Korva

Asuu

Poikaystävänsä kanssa Kuopiossa

Lempipuuhaa kotona

Saunominen, ruoanlaitto, leipominen, musiikin kuuntelu ja tanssiminen.

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla. Vuoden 2020 Lumo-urheilijat ovat Oliver Helander (keihäänheitto), Anita Korva (maastohiihto), Henry Manni (pyörätuolikelaus), Oskari Mörö (400 metrin aidat), Nooralotta Neziri (100 metrin aidat) ja Emmi Parkkisenniemi (lumilautailu).

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.