Parempaa kaupunkiasumista

Lumo-talojen kiinteistönhoitajien parhaat palkitaan

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Kestäisimmekö päivääkään, jos kiinteistönhoito yhtäkkiä loppuisi? – Ehkä päivän, mutta ei paljon kauempaa, sanoo Kojamon Kiinteistöpalvelut-yksikön johtaja Pasi Kujansuu. Hänen näkemyksensä on, että laadukasta kiinteistönhoitoa pitää arvostaa ja sen tekijät palkita. Lumo-talojen kiinteistönhoitajia palkitaankin.

– Lumet jäisivät luomatta ja autot jumiutuisivat pihoihin. Kaikenlainen sotku ja epäjärjestys levittyisi ympäristöön ja yhteisiin tiloihin. Jätehuolto lakkaisi ja jäteastiat pursuaisivat roskaa, ja hajukin olisi sen mukainen. Lämmitysjärjestelmän häiriöt viilentäisi kodit, ja vesijohtoon tulleesta reiästä vesi saisi valua rauhassa talon rakenteisiin.

Näin Pasi Kujansuu visioi maailmaa, jossa kiinteistönhuoltoa ei olisi. On hämmentävää, että silti kiinteistönhoitoa enemmän parjataan kuin kiitetään.

– Ehkä juuri siksi, että olemme siitä äärimmäisen riippuvaisia. Pienetkin puutteet huoltopalvelussa johtavat helposti ärsytykseen ja annamme herkästi negatiivista palautetta. Samoin, jos koemme epäsiisteyttä tai teknistä vikaa ei saada kuntoon silmänräpäyksessä.

Kiinteistönhoitotyötä tekee ihminen

Kiinteistönhoito on yhä tänäkin päivänä hyvin työvoimavaltaista. Ehkä tulevaisuudessa robotit oppivat hoitamaan osan perusylläpitotyöstä, onhan jo nyt olemassa nurmikonleikkuurobotteja sekä robotti-imureita.

– Yli 90 % kiinteistönhoidosta on käsityötä joko harja, lapio, jakoavain tai kiinteistönhoitokoneen ohjauspyörä tekijänsä hyppysissä. Asiakaspalvelutaitoakin vaaditaan, ja parhailta kiinteistönhoitajilta se sujuu loistavasti, Kujansuu selittää

Kojamo on halunnut osaltaan parantaa sekä kiinteistönhoitoalan ja sen työntekijöiden arvostusta palkitsemalla vuosittain vuoden kiinteistönhoitajan vuodesta 2011 lähtien. Valinta perustuu kiinteistönhoidon laadunhallintajärjestelmän eli Laakin pisteytykseen, joka koostuu kohdekatselmuksista ja asukastutkimuksista.

Vuoden 2019 kiinteistönhoitaja on Teemu Syrjäaho, joka työskentelee jyväskyläläisen Sulun Kiinteistönhoito Oy:n palveluksessa.

Huippulaadukas työ vei linnaan

Vuoden kiinteistönhoitajan titteli on noteerattu laajasti, mistä Kujansuu on tyytyväinen.

– Vuonna 2012 vasta valittu presidenttimme Sauli Niinistö kutsui itsenäisyyspäivän vastaanotolle sinä vuonna palkitun vuoden kiinteistönhoitajamme Jarmo Oksasen mukaan valtakunnan ykkösjuhliin. Meille kaikille tärkeiden arjen sankareiden kuuluisikin saada ansaitsemaansa huomiota nykyistä vielä useamminkin.

Kojamon vuoden kiinteistönhoitajat

  • 2011, Jarmo Oksanen, HH-Kiinteistöpalvelut Oy
  • 2012, Jarmo Oksanen, HH-Kiinteistöpalvelut Oy
  • 2013, Lasse Riisiö, Kotkan Kiinteistöpalvelu Oy
  • 2014, Petteri Tiihonen, Kiinteistöhuolto Reilax Oy
  • 2015, Jani Huttunen, Kiinteistöhuolto Reilax Oy
  • 2017, Tommy Lindqvist, Kiinteistöhuolto Reilax Oy
  • 2018, Pasi Korhonen, ISS Palvelut Oy
  • 2019, Teemu Syrjäaho, Sulun Kiinteistönhoito Oy
Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.