Lumo mukana kun Emmi Parkkisenniemi taituroi mäessä
Parempaa kaupunkiasumista

Lumo mukana kun Emmi Parkkisenniemi taituroi mäessä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Kuusamolaissyntyinen Emmi Parkkisenniemi nousi suksille ja mäkeen ensi kertaa 4-vuotiaana. Kahdeksan vuotta myöhemmin Parkkisenniemen ollessa 12-vuotias tämän serkku vaihtoi sukset lautaan ja pian nuori Emmi teki saman tempun perässä.

– Voi hyvin sanoa, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Lautailusta löytyi niin paljon uusia ja kiinnostavia juttuja suksiin verrattuna, että olin ihan myyty.

Parkkisenniemi sanoo nauttivansa vauhdin huumasta ja siitä, kun adrenaliini kohisee suonissa.

– Lumilautailussa pääsee haastamaan itsensä, kokeilemaan omia rajojaan hyvällä tavalla. Kaikista hienointa on kuitenkin vapaus: voin tehdä ja kehittää juuri niitä juttuja, joita itse haluan.

Slopestyle on lemppari

Parkkisenniemi painottaa, että hyvältä lautailijalta vaaditaan erityisesti kovaa päätä ja hermoja. On oltava rohkea ja valmis heittäytymään sekä tunnettava oma kroppansa todella hyvin.

Lautailulajeista hän nimeää suosikikseen slopestylen.

– Se on ehdottomasti mun juttu.

Slopestylen hypyissä on myös fysiikka kovilla. Kun hyppyreiltä tullaan alas, selän ja polvien on oltava kunnossa, ja niin kuin Parkkisenniemi sanoo, kroppa on pystyttävä pitämään kasassa maahan tullessa.

Emmi Parkkisenniemi tietää, että lumilautailijan on oltava rohkea ja valmis heittäytymään sekä tunnettava oma kroppansa todella hyvin. Oma lempilaji on slopestyle.
Emmi Parkkisenniemi tietää, että lumilautailijan on oltava rohkea ja valmis heittäytymään sekä tunnettava oma kroppansa todella hyvin. Oma lempilaji on slopestyle.

Hänen viime kauttaan häiritsivät ajoittaiset selkävaivat, ja ehkä siksi lautailijan ykköstavoite kuluvalle kaudelle on kisata ehjä kausi. Kisakausi on kuumimmillaan keväällä. Kaukana tulevaisuudessa siintävät myös Pekingin talviolympialaiset 2020, mutta tällä hetkellä Parkkisenniemi keskittyy tähän kauteen.

– Kirjoitin ylioppilaaksi viime keväänä, ja nyt kun lukio on takanapäin, niin ainakin tällä hetkellä fokus on sataprosenttisesti urheilussa.

Tähänastisista saavutuksistaan Parkkisenniemi arvostaa eniten sekä jäsenyyttään maajoukkueessa että ensimmäistä maailmancupin finaalisijaansa Italian Seiseralmin kisoissa viime vuonna.

– Sijoituin lopulta viidenneksi. Siellä oli hyvä rata, jossa sain haastaa itseäni.

Koti Kuusamossa

Parkkisenniemi kehuu lumilautailumaajoukkueen yhteishenkeä. Hän on itse mukana nyt kolmatta vuotta, ja seuraa ja kannustaa joukkueessa laskevien kavereiden suorituksia. Myös maailman huippulaskijoiden laskut kiinnostavat. Muuten penkkiurheilu saa jäädä, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

– Lätkän MM-kisat, niitä on aina pakko seurata! Se on vähän niin kuin perinne.

Lukion loputtua Parkkisenniemi muutti Vuokatista ainakin toistaiseksi takaisin Kuusamoon.  Kotona hän rentoutuu Ninni-koiransa kanssa. Terhakka suomen pystykorva seuraa lautailijaa usein myös retkille luontoon, joka on tälle tärkeä paikka akkujen lataamiseen.

– Metsässä ja suon reunalla on hyvä olla, miettiä siellä hiljaisuudessa ihan omia ajatuksiaan. Luonto on itselleni tosi tärkeä paikka. Mutta kyllä se pää nollautuu rauhassa kotonakin, ihan vaikka vaan Netflixin sarjoja seuraamalla.

Kuka

Emmi Parkkisenniemi

Koti

Kuusamossa

Tärkeää kotona

Akkujen lataus, rentoutuminen ja Ninni-koira

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla.

Vuoden 2019 yksilösponsoriurheilijoiksi on valittu Anna Haataja (suunnistus, kestävyysjuoksu), Joona Kangas (ski slopestyle), Henry Manni (pyörätuolikelaus), Oskari Mörö (400 metrin aidat), Nooralotta Neziri (100 metrin aidat) ja Emmi Parkkisenniemi (lumilautailu).

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.