Kaupunkitarinoita

Laajasalo on hip, mutta ei överisti

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Anastasia Monastyreva viihtyy luonnonläheisessä Helsingin Laajasalossa, koska siellä on kaikki tarvittava.

– Laajasalo on tavallaan saari, jossa on suuri yhteenkuuluvuuden tunne. Jos tapaa jossakin ihmisen, joka on Laajasalosta, tulee heti tunne, että ollaan samaa jengiä, sanoo laajasalolainen Monastyreva.

Monastyreva on asunut Laajasalossa kahteen otteeseen. Sieltä löytyi kymmenen vuotta sitten ensimmäinen vuokra-asunto, ja hetken Kalliossa ja Roihuvuoressa asuttuaan hän halusi takaisin Laajasaloon.

– Laajasalo on hip, mutta ei överihip, vaan sillä tavalla sopivasti, hän kuvailee.

Monastyrevan mukaan Laajasalosta löytyy kaikki, mitä voi tarvita. On luontoa, merta ja lenkkeilymaastoja, mutta on myös uusi ostoskeskus ja palvelut lähellä, golfkenttä, tennis- ja palloiluhalli, kaukalo, luistinrata, kuntosaleja, joogakerho, elokuvakerho ja lähiruokapiiri.

Hän pitää myös rennosta tunnelmasta, joka syntyy siitä, että kaikenlaiset ihmiset tulevat keskenään toimeen.

– Täällä on mukavasti erilaisia ihmisiä, eikä kukaan tunne itseään ulkopuoliseksi. Laajasalossa toimii naapuriapu ja ollaan paljon tekemisissä muiden asukkaiden kanssa.

Anastasia Monastyrevan lempipaikkoja Laajasalossa ovat Reposalmentien päässä olevat kalliot.
Anastasia Monastyrevan lempipaikkoja Laajasalossa ovat Reposalmentien päässä olevat kalliot.

Jos omaa kotia ei lasketa, Monastyreva nimeää lempipaikakseen uuden ostarin, jossa toimii paljon paikallisia yrittäjiä. Toinen lempipaikka on kallio Reposalmentien päässä, jossa kesäisin grillataan ja josta pääsee uimaan.

– Jos rakastaa luontoa, merta ja vehreyttä ja tykkää olla tekemisissä ihmisten kanssa, niin tänne kannattaa muuttaa. Myös julkiset liikenneyhteydet keskustaan ovat hyvät, tiet ovat hyväkuntoiset ja hyvin suunniteltu, eikä ruuhkia juuri ole.

Uuteen kotiin!

  • Laajasalon Henrik Borgströmintie 2:een valmistuu lokakuun alussa 62 uutta Lumo-kotia. Suurin osa kodeista on yksiöitä ja kaksioita, näitä suurempia perheasuntoja viisi. Asuntojen lisäksi kiinteistöön rakennetaan liiketila päivittäistavarakaupalle
  • Täältä löydät kaikki lähialueen vapaat Lumo-kodit

Palvelut

Laajasalon alueelta löytyvät tärkeimmät palvelut, kuten päiväkoti, koulu sekä päivittäistavarakauppa ja muita palveluja.

Yhteydet

Julkinen liikenne Laajasalon ja muun kaupungin välillä hoituu Herttoniemen metroaseman kautta, josta liityntäbussilinjat kuljettavat laajasalolaiset koteihinsa. Metron liikennöintiaikojen ulkopuolella liikennöi yöbussi Helsingin rautautientorilta.

Pian aloitetaan Kruunusiltojen rakentaminen, mikä sitoo Laajasalon aiempaa tiukemmin osaksi kantakaupunkia ja mahdollistaa raitiovaunuyhteyden keskustasta Laajasaloon.

Ekstraa

Laajasalo on kaupunginosa viheralueiden ja meren keskellä. Se on paitsi viihtyisä asuinpaikka, myös monipuolinen virkistysalue, jonka vetovoimaa Kruunusillat tulevat taatusti kasvattamaan entisestään.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.