Kodin sähkö

Lue aihealueestaicon-read-more
Sulje artikkeli

Lumo-kodeissa voit muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta itse solmia sähkösopimuksen haluamasi sähköyhtiön kanssa.

Sähkölaitteiden kunnosta huolehtimalla säästät energiaa ja parannat kotisi turvallisuutta. Muistathan kuitenkin, että varsinaiset asennukset ja korjaukset on jätettävä aina alan ammattilaiselle!

 

Sähkölaitteet

Jääkaapit ja pakastimet

Uudemmissa jääkaapeissa ja pakastimissa on automaattisulatus. Ilman automaattisulatusta olevat kylmälaitteet on hyvä sulattaa kun huurretta on 5-10 mm.

Takaseinän lauhduttimeen tarttunut pölykin on hyvä puhdistaa noin kerran vuodessa. Muistathan, että kylmälaitteet tarvitsevat tarpeeksi vapaata ilmankiertotilaa ympärilleen.

Liesi

Lieden kytkemisestä sähköverkkoon ja sen muista kytkentämuutoksista vastaa huoltoyhtiö. Liettä voi siirtää jonkin verran pois paikaltaan taustan siivousta varten. Uudemmissa liesissä on kaatumiseste. Lisävarusteena voit hankkia myös keittotason suojan. Se estää lasta kaatamasta päälleen liedellä olevia kattiloita.

Valaisimet ja lamput

Vanhoissa asunnoissa valaisimet liitetään nk. sokeripalaan. Sen tilalle voit itse vaihtaa valaisinpistorasian. Lisäksi esimerkiksi jääkaapin ja hellan lamppujen vaihdot kuuluvat asukkaalle.

Perinteisissä loisteputkivalaisimissa on erillinen, vaihdettava sytytin. Vaihda sytytin samalla kertaa kun vaihdat loisteputken. Esimerkiksi silloin kun putki ei valaise, mutta sen päät hehkuvat punaisina, voi pelkkä sytyttimen vaihto riittää.

Huoneistosaunan kiuas

Kiukaan ajastimesta säädät saunomisaikaa ja termostaatista sopivaa lämpötilaa, joka on sähkösaunassa 70-80°C. Säästät sähköä, kun koko perhe saunoo samalla lämmityskerralla! Huoltoyhtiö vaihtaa kiukaan kivet noin viiden vuoden välein. Jos kiuaskivet kaipaavat vaihtamista jo aikaisemmin, ota yhteyttä huoltoyhtiöön.

Saunassa ei saa kuivattaa vaatteita tai muita tekstiilejä tulipalovaaran takia. Jatkuva kosteuskuorma voi aiheuttaa myös rakennevaurioita.

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.