Asukkaan apu

Kiinnitykset

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Seiniin kiinnitetyt taulut ja hyllyt ovat tärkeä osa sisustusta. Seinä- ja kattomateriaaleissa on kuitenkin eroja ja kullakin materiaalilla on oma kiinnitystapa ja kiinnitintyyppi. Varmista aina ennen naulaamista tai poraamista ettei kiinnityskohdan alla ole sähköasennuksia tai vesiputkia!

Kylpyhuoneet ja kosteat tilat

Kosteuseristettyihin pintoihin, kuten kylpyammeen ja suihkun ympärille ei saa tehdä reikiä. Jos asennat laattapintoihin esimerkiksi tukikaiteita, pursota kiinnitysreikään silikonia ennen ruuvien kiinnittämistä. Tukikaiteet ja vastaavat asennukset jätetään paikalleen pois muutettaessa.

Seinät ja ovet

Betoniseinään voit tehdä kevyen ripustuksen käyttämällä esim. X-koukkuja. Koukut kiinnitetään seinään naulojen tai tulppien (proppujen) avulla. Levyrakenteisiin seiniin voi kiinnittää raskaita ripustuksia vain runkotolppien kohdalle. Kipsilevyseinissä käytetään puolestaan erikoiskiinnikkeitä. Niiden kiinnitysohjeita voit kysyä huoltoyhtiöstä.

Väliovet ovat yleensä ohutta kennolevyä, joka ei kestä pientäkään naulaamista. Ulko-oveen voit asennuttaa varmuuslukon tai ovisilmän. Ne on kuitenkin jätettävä paikoilleen kun muutat pois asunnosta.

Yleisimpiä kiinnitintyyppejä

Teräsnaula
käyttö: pienet taulut, peilit, koriste-esineet
esineen paino enintään 2 kg

X-koukku
käyttö: taulut, peilit, koriste-esineet
esineen paino enintään 5 kg (1-naulainen koukku)
tai 10 kg (2-naulainen koukku)

Kipsilevykiinnikkeet
käyttö: taulut, peilit, vaatekoukut, hyllyt
esineen paino enintään 20 kg

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.