Ritva Kuula: Jyväskylä on sopivan kokoinen kaupunki
Kaupunkitarinoita

”Jyväskylä on sopivan kokoinen kaupunki”

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Jyväskylä on ihanteellinen asuinpaikka, josta löytyy liikuntapaikkoja ja kulttuuritapahtumia, sanoo paluumuuttaja Ritva Kuula.

– Olen käynyt kouluni Jyväskylässä ja muutimme mieheni kanssa kaupunkiin takaisin vuonna 1990. Myös hän on täältä kotoisin. Jyväskylä on laaja alueeltaan, sillä siihen kuuluu myös entinen Jyväskylän maalaiskunta. Me asumme parin kilometrin päässä keskustasta Kuokkalan kaupunginosassa, kertoo Ritva Kuula.

Vuodet poissa Jyväskylästä kuluivat Kirkkonummella, jonne Kuulat ehtivät jo perheineen asettua. Paluumuuton jälkeen entinen kotikaupunki tuntui hetken pieneltä, mutta sen kehityksen huomasi. Nykyään kaupunki on Kuulan mielestä juuri sopivan kokoinen.

Ritva Kuula ulkoilee lähes päivittäin Jyväskylän kaunista rantaraittia pitkin.
Ritva Kuula ulkoilee lähes päivittäin Jyväskylän kaunista rantaraittia pitkin.

– Olen kotiutunut hyvin. Jyväskylään on aina kiva palata takaisin, kun on käynyt vierailulla pääkaupunkiseudulla. Myös välimatkat ovat täältä lyhyet joka suuntaan, hän sanoo.

Ulkoilua ja liikuntaa harrastavalle kaupunki tarjoaa paljon tekemistä, ja eläkeläinen ehtii siitä myös nauttimaan.

– Jyväskylässä lempipaikkani on Jyväsjärvi, johon on meiltä kotoa 150 metrin matka. Käyn siellä päivittäin lenkillä. Järven ympäri kulkee rantaraitti, johon on suunniteltu nyt myös kuntolaitteita. Kesällä järveen pääsee uimaan, ja talvella sitä pitkin pääsee luistelemaan tai hiihtämään vaikka Päijänteelle asti, jos on jäitä.

Kuula suosittelee Jyväskylää asuinpaikaksi myös kulttuurinnälkäisille.

– Jyväskylä on kulttuurinharrastajalle ihanteellinen paikka asua. On teatteria ja konsertteja paviljongissa. Myös kirkoissa järjestetään paljon konsertteja. Tässä meitä lähellä on puukirkko, jossa on erityisen hyvä akustiikka. Ja kävellen pääsee joka paikkaan.

Uuteen kotiin!

Palvelut

Yliopistonkatu 40b sijaitsee Jyväskylän keskustassa, ja sen läheisyydestä löytyvät kaikki mahdolliset palvelut. Kauppakadun kävelykatu lukuisine liikkeineen on kivenheiton päässä. Päiväkoteihin ja kouluihin on lyhyt kävelymatka, ja keskustassa on myös monenlaisia kulttuuriharrastusmahdollisuuksia.

Yhteydet

Jyväskylän matkakeskukseen on Yliopistonkatu 40b:stä vain reilun puolen kilometrin matka. Matkakeskuksessa on niin juna-asema kuin pitkän matkan liikenteen terminaalikin. Suuri osa paikallisbusseista puolestaan pysähtyy Kauppatorilla, 100 metrin päässä valmistuvasta Yliopistonkadun Lumo-talosta.

Ekstraa

Jyväskylässä on loistavat ulkoilumahdollisuudet. Yksi hienoimmista paikoista on Jyväsjärvi, jonka ympäri kulkee kaunis rantaraitti. Kesällä voi pulahtaa järveen viilentymään, ja talvella sitä pitkin pääsee luistelemaan tai hiihtämään. Päijänteen suulla on myös monia Jyväskylälle kuuluvia saaria, joihin on mukava retkeillä.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.