asukkaan edut jääkaapin korjaus
Lumo on enemmän

Jääkaappi kuntoon yhdellä puhelinsoitolla

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Tekikö jääkaappi tenän ja lopetti toimintansa? Ei hätää, sillä Lumo- ja VVO-kotien asukkaat saavat kodinkonehuollon nopeasti paikalle asiakaspalvelun kautta.

Yksi puhelinsoitto riittää. Sen jälkeen vastaamme laitteen korjauksesta tai vaihtamisesta uuteen.

Toimi näin jos jääkaappi hajoaa:

1. Varmista, että toimintahäiriön syy on todella tekninen vika. Onhan laitteen töpseli tukevasti pistorasiassa ja kone kytketty päälle? Eihän kukaan perheenjäsenistä ole kääntänyt vahingossa termostaatin säädintä liian lämpimälle?

2. Soita Lumo-asiakaspalveluun ja kerro ongelmasta. Palveluneuvoja kysyy muutaman tarkentavan kysymyksen ja tilaa kodinkonehuollon asukkaan kotiin.

3. Jääkaapin korjaaja soittaa ja sopii asukkaalle sopivan käyntiajan.

4. Laite korjataan asukkaan kotona. Jos vikaa ei voi korjata, asukas saa uuden jääkaapin. Uusi kone pyritään toimittamaan mahdollisimman pian, usein jo seuraavana päivänä.

5. Uusi jääkaappi tuodaan asukkaan kotiin ja vanha kaappi viedään pois. Jääkaapin vaihtajat asentavat uuden laitteen paikalleen ja hoitavat elintarvikkeiden siirtämisen vanhasta kaapista uuteen.

 

 

Juttua varten on haastateltu Kojamo-konsernin ylläpitoyksikön johtajaa Kimmo Rintalaa.

 

Näin pidennät jääkaapin käyttöikää

Kodinkodinkoneet kuluvat käytössä, mutta jääkaapin käyttöikää voi pidentää ja energiankulutusta vähentää helpoilla kotikonsteilla:

  • Tarkista, että poistovesiaukot jääkaapin sisällä ovat aina puhtaat. Tukokset kerryttävät vettä kaapin pohjalle.
  • Puhdista laitteen sisätilat säännöllisesti puhtaalla liinalla ja lämpimällä vedellä, johon on lisätty hieman asianpesuainetta.
  • Jos jääkaappi vaatii sulatuksen, se on syytä tehdä säännöllisesti ja aina silloin, kun huurrekerros on paksumpi kuin ½ cm.
  • Vedä jääkaappi irti seinästä ja imuroi kaapin koneisto laitteen takaa kerran vuodessa, sillä pölyn kerääntyminen lisää energiankulutusta. Irrota pistotulppa imuroinnin ajaksi.

Lähde: Martat

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.