Parempaa kaupunkiasumista

Ihanteelliset asumisolosuhteet esineiden internetillä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Digita ja Kojamo-konserni sopivat esineiden internettiin pohjautuvan kiinteistöratkaisun tuotannollisesta vaiheesta.

Kojamo-konserni ja verkko-operaattori Digita sopivat loppuvuodesta 2016 Digitan tarjoaman esineiden internetiin pohjautuvan kiinteistöratkaisun tuotannollisesta vaiheesta. Tuotannollista vaihetta on edeltänyt keväällä 2016 käynnistynyt pilotti, jossa on testattu asuntojen lämpötila- ja kosteustiedon keräämistä ja hyödyntämistä Digitan IoT-ratkaisun avulla. Tavoitteena oli säätää kerätyn tiedon perusteella kiinteistön järjestelmiä niin, että asumisolosuhteet pysyvät ihanteellisina. Pilotti toteutettiin 200 vuokra-asunnossa Espoossa.

Digitan rakentama valtakunnallisen esineiden internetin (IoT) mahdollistava verkko peitti syksyn 2016 aikana jo 85 prosenttia väestöstä ja arviolta 95 prosenttia yrityksistä, joiden käyttöön verkkoa on ensisijaisesti tarjottu. Digitan korkeiden mastojen ja kaksisuuntaisen LoRa-teknologiaan perustuvan verkon ansiosta erilaisten verkkoon liitettyjen laitteiden ohjaaminen on kustannustehokasta ja yksinkertaista. Edullisen hinnan, alhaisen tehonkulutuksen sekä erinomaisen kantaman ansiosta teknologialla on paljon sovellusalueita.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.