Justis Vivolin kahvikupin kanssa Pasilan Triplan kahvilassa
Kaupunkitarinoita

Hyvien palvelujen ja liikenneyhteyksien Pasila on paras!

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Justis Vivolin muutti Pasilaan vuonna 2007 ja on asunut siellä kolmessa eri osoitteessa. Tänä aikana Pasila on tullut paitsi tutuksi myös monin tavoin rakkaaksi. Triplan tulo ja kehäradan avaaminen kruunasivat kaupunginosan palvelut.

Justis Vivoliin Pasilan Triplan ulkopuolella portailla
Justis Vivolinin mukaan Pasila on kehittynyt huikeasti niiden 14 vuoden aikana, jotka hän on siellä asunut, ja ehdottomasti parempaan suuntaan.

Keskuspuiston läheisyys, Triplan kauppakeskus, huikeat juna- ja bussiyhteydet joka suuntaan, erinomainen kirjasto, iso leikkipuisto lapsille eikä mahdoton matka Mäkelänrinteen uimahalliinkaan – Justis Vivolin ei tiedä mistä aloittaisi Pasilan plussapuolien listaamisen. Messukeskuskin on aivan vieressä.

– Pasila on kehittynyt huikeasti niiden 14 vuoden aikana, jotka olen täällä asunut. Ja selkeästi hyvään suuntaan.

Pasilassa julkinen liikenne toimii

Korkealle Vivolinin listalla nousevat liikenneyhteydet.

– Hyvien yhteyksien ansiosta luovuin omasta autosta reilu vuosi sitten. Kavereita asuu radan varrella ja äitiä pääsen moikkaamaan Viikkiin menevällä suoralla bussilla. Jos pandemia saadaan kuriin ja joskus vielä pääsee matkustamaan jonnekin pitemmälle, paikallisjuna vie melkein kotiovelta suoraan lentokentälle, eikä montaa askelta tarvitse ottaa ulkosalla.

Työmatkaankaan Vivolin ei autoa tarvitse: mies on töissä yhdessä Triplan toimistotaloista. Oma työpiste on 16. kerroksen korkeudessa, tosin viime ajat ovat menneet pääosin etätöissä kotona.

Triplan palveluita Vivolin kehuu niin kattaviksi, ettei asiaa Helsingin keskustaan ole viime aikoina ollut.

– Juuri haettiin toiselle tyttärelle talvikengät. Löytyi helposti mieleiset eikä tarvinnut lähteä etsimään kauempaa.

Justis Vivolin Pasilan Triplan ulko-ovilla
Triplan tulo kruunasi Pasilan palvelut, sanoo Vivolin.

Pasilassa vietetään aktiivista lapsiperhearkea

Vivolinilla on kaksi lasta, 11- ja 13-vuotiaat tyttäret, jotka ovat eläneet lapsuutensa Pasilassa.

– Sannan iso leikkipuisto Länsi-Pasilassa kodin lähellä on ollut meille tärkeä paikka, siellä on vietetty paljon aikaa. Puiston vuosittaisessa kevätriehassa on syöty eväitä, tarkastettu niin paloauton kuin lakaisinautonkin toimintaa ja katseltu jos minkälaisia esityksiä ja ohjelmanumeroita. Kesällä leikkipuistossa täytetään allas, johon lapset pääsevät uimaan ja polskuttelemaan, ja siitä meidän lapset ovat nauttineet täysillä.

Niin ikään nurkan takaa alkava Keskuspuisto on ollut tärkeä paikka sekä perheen tyttärille että Vivolinille itselleen.

– Ulkoilumahdollisuudet sekä lapsille että aikuisille ovat hyvät. Keskuspuiston metsä on elämys, vaikka moni taitaa luulla, että metsällä ja Pasilalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Huippuhetkiä on ollut, kun tytöt ovat bonganneet ulkoillessamme hevosia Keskuspuiston poluilla.

Vivolinin lapsiperhearkeen ovat kuuluneet myös tiuhat vierailut Pasilan erinomaisessa kirjastossa sekä Mäkelänrinteen uimahallissa.

Justis Vivolin katselee Pasilan Triplan juna-aseman ikkunoista alapuolellaan kulkeville raiteille
Paikallisjuna vie Pasilan asemalta kaikkialle Suomeen, myös suoraan lentokentälle.

Onko sitten mitään, mitä Pasilasta puuttuu?

– No jos jotain pitäisi tilata, niin parempia kelejä voisi kai toivoa. Viime vuoden lumeton talvi oli aika ankea ja kesällä saisi paistaa useammin aurinko, mutta siinäpä ne toiveet omalle kotikaupunginosalle sitten melkeinpä ovat.

Pasilan vapaat Lumo-kodit löydät täältä! 

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.