Huonekasvien keväthuolto
Ideoita koteihin

Huonekasvien keväthuolto – viisi vinkkiä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Huonekasvit nauttivat keväällä lisääntyvästä luonnonvalosta. Ravinteikas multa ja lannoitus saavat kodin kukat kukoistamaan.

1. Huonekasvien suihkutus

Huonekasvien keväthuolto on hyvä aloittaa viemällä kasvit suihkuun ja suihkuttelemalla ne läpikotaisin lämpimällä vedellä. Huuhtele huolella lehtien ylä- ja alapinnat, jotta pölyt huuhtoutuvat pois, samalla tuholaiset saavat kyytiä. Kiiltäväpintaiset lehdet voi vaihtoehtoisesti pyyhkiä kostealla rätillä.

2. Kasvin siistiminen

Keväthuoltoon kuuluu myös kuivahtaneiden ja kellastuneiden oksien, lehtien ja versojen poisto. Siistiminen antaa huonekasveille tilaa kasvaa ja runsastua kasvuaikana, joka ajoittuu valoisaan kevääseen ja kesään.

3. Mullan uusiminen

Huonekasvien multa kannattaa vaihtaa helmi-maaliskuun vaihteessa. Kaikille huonekasveille ei sovi sama multa, valitse kukan multa kasvin ominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi pitkäaikaiset huonekasvit viihtyvät mustassa mullassa. Uusi multa on hyvä kostuttaa vedessä ennen mullan vaihtoa. Kasvia ei kannata asettaa suoraan auringonpaisteeseen heti mullan vaihdon jälkeen.

4. Siirto isompaan ruukkuun

Jos huonekasvi on kituvan näköinen, ja ruukku on täynnä juuria, kasvi kannattaa siirtää suurempaan ruukkuun mullan vaihdon yhteydessä. Leikkaa kuivat ja kuolleet juuret pois. Uutta multaa laitetaan juurien alle ja ympärille sekä hieman myös niiden päälle.

 5. Huonekasvien lannoitus

Huonekasvien lannoituksen voi aloittaa noin 1–1,5 kuukauden jälkeen mullan vaihdosta. Kasville voi antaa ravinteita esimerkiksi kasteluveden mukana kerran viikossa. Saatavilla on myös ravinnepuikkoja, joita voi työntää multaan kerran kuukaudessa. Huonekasvien lannoituskausi kestää keväästä syyskuuhun.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.