Lumo on enemmän

Huima huvipuistopäivä Linnanmäellä

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Lumo- ja VVO -kotien asukkaat valloittivat koko Linnanmäen huvipuiston aurinkoisena kesäkuun lauantaina. Asukkaille maksuton huvipuistopäivä keräsi 6 000 innostunutta vierailijaa. Jätskit sulivat, hattarat houkuttivat ja huvipuiston laitteet olivat tehokäytössä.

Onnenpyörässä kaikki voittavat

Kolmeksi tunniksi pelkästään Lumo- ja VVO-kotien asukkaiden käyttöön varatun huvipuiston ylimääräisenä vetonaulana oli onnenpyörä, joka odotti vieraita heti pääportin sisäänkäynnillä.

Lumo Linnanmäki

onnenpyörä linnanmäki

Tällä kertaa onni suosi jokaista arvontaan osallistujaa, sillä kaikki voittivat yllätyspalkinnon. Palkintoina oli Linnanmäen herkkulippuja ja jäätelökuponkeja sekä juomapulloja, jotka tulivat tarpeeseen helteisenä kesäpäivänä.

Magiaan lisää kierroksia

Linnanmäen kesän uutuuslaite Magia kiinnosti huvipuistopäivän hurjapäitä. Antti ja Santeri Kaija Roihuvuoresta olivat ensimmäisten joukossa jonottamassa kieputtimeen, johon mahtuu 20 henkilöä kerrallaan.

Lumo-kodit linnanmäkipäivä

– Alussa mukavan räväkkä, mutta loppu oli vähän vaisu. Olisi voinut olla enemmänkin kierroksia. Silti ihan mukava laite, joka sopii vanhemmillekin, arvioi isä Antti.

– Pää meni vähän sekaisin ja ihan ookoo, mutta mun lemppari Lintsillä on Ukko. Se on kivasti pelottava, paljasti poika Santeri.

Antti ja Santeri osallistuivat ensimmäistä kertaa Lumo- ja VVO-kotien asukkaille järjestettyyn huvipuistopäivään.

– Lippujen kanssa sai olla kärppänä. Ilmoittauduimme tapahtumaan heti, kun kutsu kilahti sähköpostiin. Naapurimme eivät olleet yhtä nopeita ja jäivät ilman lippua, Antti kertoo.

Vekkula on Westin perheen suosikki

Michael ja Tiina Westin lapset Odessa, Otto ja Olivia olivat yhtä mieltä Linnanmäen suosikkivempaimesta.

– Vekkula heiluu ja pyörii hauskasti, Odessa kehuu.

– Se on mun suosikki kanssa, lisää Otto.

Linnanmäki asukkaan edut

Hiljattain Kannelmäkeen muuttanut Westin perhe oli kuullut huvipuistopäivästä tutuiltaan ja halusivat heti mukaan, kun tilaisuus tuli. Linnanmäellä perhe vierailee tavallisesti pari kertaa kesässä, mutta seuraavaksi perhe suuntaa huvipuistojen sijasta kaukomaille.

– Matkaamme kahdeksi viikoksi Espanjaan, Michael paljastaa.

– Muitakin äkkilähtöjä kesällä saattaa tulla kysymykseen, jos säät oikuttelevat, vaimo Tiina tuumaa.

Ihanaa hattaraa

Ari ja Lotta Lindelöf olivat vähällä jäädä ilman lippua, mutta onneksi viime hetkillä halutut tiketit tapahtumaan löytyivät. Karakalliossa asuvat Lindelöfit nauttivat päivästä ja pitivät aurinkoisen päivän tunnelmista oikein paljon.

Linnanmäkipäivä

– Taidan kyllä jättää laitteet väliin, ei nää ole mua varten, toppuutteli Ari kysymyksiin aikeista kokeilla huvipuiston laitteita.

Viisivuotiaalle Lotalle maistui Linnanmäen klassikko eli hattara, kuohkeaksi kehrätty sokeriherkku, jonka valmistuksen saloja voi opiskella Hattarakoulussa.

Vanhin poika määrää tahdin

Janina Heinänen ja Ilmari Turtiainen Hakkilasta olivat onnellisia, että pääsivät vihdoin tulemaan huvipuistopäivään, kun he aiempina vuosina ovat joutuneet peruuttamaan osallistumisensa muiden kiireiden vuoksi. Linnanmäellä pariskunta vietti päivää kuusivuotiaan Neon ehdoilla. Pellet-pelikisassa Neo kaatoi vauhdilla palloilla pellehahmoja.

– Muut lapsemme ovat vielä niin pieniä, ettei heitä voi päästää laitteisiin, Janina sanoo.

Kaksivuotias Noel ja kahdeksankuukautinen Liana nauttivat sen sijaan Linnanmäen aurinkoisista maisemista ja eloisista tunnelmista.

– Kesän mittaan suuntaamme varmaan ainakin Puuhamaahan ja Muumimaailmaan, kertoo isä Ilmari perheen kesäsuunnitelmista.

Kojamo Linnanmäkipäivä

Tänne on helppo tulla

Teemu Saario tuli viettämään lauantaita Linnanmäelle lastensa Mikeyn ja Lunan kanssa Malminkartanosta, jossa Saariot ovat asuneet viimeiset viisi vuotta.

– Luna tykkää karusellista ja Mikeyn on pakko päästä Kirnuun. Saapa nähdä, riittääkö pituus vielä, Teemu-isä pohti samalla kun perhe mietti, minne suuntaa seuraavaksi.

Linnanmäki Lumo-asunnot

Perhe innostui osallistumaan huvipuistopäivään, kun liput sai kätevästi ja Lintsi on niin lähellä.

– Tänne on helppo tulla. Meillä on tapana käydä täällä muutaman kerran kesässä. Muutoin kesään kuuluu mökkeilyä ja veneilyä, Teemu kertoo.

Hyvällä sykkeellä ja mielellä

Lumo- ja VVO-kotien asukkaille järjestetty Linnanmäen huvipuistopäivä sai alkunsa hieman sattumalta, mutta nyt siitä on tullut jo jatkuva perinne. Tapahtuma järjestettiin nyt jo neljättä kertaa.

– Halusimme tarjota asiakkaillemme hauskan ja mukavan tapahtuman, jolla tavoittaisimme yhdellä kertaa mahdollisimman paljon ihmisiä. Näihin tilaisuuksiin osallistuu paljon asukkaita, jotka eivät muuten käy asukastapahtumissa, Kojamon asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö kertoo.

Kivistö ja Riikka Ilmakunnas vastaavat yhdessä huvipuistopäivän käytännön järjestelyistä.

Lumo asukasedut

– Tapahtuman suosiosta kertoo parhaiten vauhti, jolla lippuja varataan. Kun lähetimme asiakkaille kutsun huvipuistopäivästä sähköpostilla aamulla, oli tilaisuus varattu loppuun jo iltapäivällä, Kivistö kertoo.

– Saamme huvipuistopäivästä vuoden mittaan paljon myönteistä palautetta, Ilmakunnas sanoo.

Laitekummit perheiden tukena

Henkilökunnasta oli valittu huvipuistopäivään neljä laitekummia, jotka menevät mukaan laitteisiin, jos lasten vanhempien ei ole mahdollista lähteä mukaan. Ilari Pulkkinen oli yksi keltaliivein varustetuista laitekummeista, joka pääsi päivän mittaan tutustumaan mitä erilaisimpiin kieputtimiin.

Linnanmäkipäivä laitekummi

Myyrmäessä asuva Vivian Eyidis halusi ehdottomasti testata Linnunrata eXtra -vuoristoradan.

Vanhan vesitornin sisälle rakennettuun vuoristorataan laitekummi Pulkkinen lähti muitta mutkitta.

– Enterprise ja Kirnu ovat kyllä sen luokan kieputtimia, että ne nakitan huoletta Reimalle, joka on laitekummitiimimme hurjapää, Pulkkinen tunnustaa.

Reima olikin niin kysytty laitekummi, että hän singahteli koko päivän laitteissa, eikä hänestä saatu kuvaa.

Linnanmäkipäivä

Kojamo Linnanmäkipäivä kesäkuu

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.