Hämeenlinnan puistot houkuttelevat retkille
Kaupunkitarinoita

Hämeenlinnan puistot houkuttelevat retkille

Lue koko juttuicon-read-more
Sulje artikkeli

Marjatta Rekola viihtyy Hämeenlinnan kauniissa puistoissa ja käy ahkerasti myös kulttuuritapahtumissa. Kotona keskustassa kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Marjatta Rekola on asunut Hämeenlinnassa tai sen lähikunnissa melkein koko elämänsä. Muutaman vuoden ulkomailla asumisten jälkeenkin tie on aina vienyt takaisin Hämeenlinnaan. Nyt Rekola asuu miehensä kanssa Hämeenlinnan keskustassa, johon he muuttivat alle vuosi sitten lähikunnasta Hattulasta.

– Hämeenlinna on sopivan pieni kaupunki ja hyvien kulkuyhteyksien päässä esimerkiksi Helsingistä ja Tampereelta. Täällä on paljon kauniita puistoja, ja kaupunkia halkova Vanajavesi rantoineen houkuttelee ulkoilemaan. Keskustasta näkee Vanajaveden kolmesta eri suunnasta, se lähes ympäröi kaupunkia, Rekola kertoo.

Lempipaikakseen Rekola nimeää Aulangon Puistometsän, joka näyttää parhaat puolensa keväisin ja kesäisin.

– Se on minulle tärkeä paikka, ja jo Hattulassa asuessamme menin sinne aamuisin, kun linnut lauloivat. Puistossa on ihana kävellä ja siellä on joutsenlampia ja myös hieman harvinaisempia puita ja kasveja. Myös Hämeenlinnan tori on kesäisin ihana paikka.

Hämeenlinnalainen Marjatta Rekola nautti Aulangon puistomaisemista.
Hämeenlinnalainen Marjatta Rekola nautti Aulangon puistomaisemista.

Hämeenlinnassa palvelut toimivat ja harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Uimahalli on hiljattain uusittu niin, että siellä on useita erilaisia altaita ja saunoja. Myös kaupungin kulttuuritarjonta on monipuolista.

– Tykkään käydä paljon konserteissa ja teatterissa. Meiltä on kymmenen minuutin kävelymatka melkein joka paikkaan, myös kaupunginteatteriin. Kantolan tapahtumapuistossa on myös viime vuosina järjestetty suuria konsertteja, jotka ovat tuoneet kaupunkiin paljon ihmisiä. Siellä on ollut muun muassa Guns ’N Roses ja muita isoja metallibändejä.

Syksyllä 2019 valmistuu uusia koteja Linnaniemenkadulle, keskustan tuntumaan Linnanniemeen.

Kaikki Hämeenlinnan vapaat kodit löydät täältä

Palvelut

Hämeenlinna on tarpeeksi pieni tarjotakseen turvallista ja rauhallista elämää, mutta tarpeeksi suuri tarjotakseen hyvät palvelut, työpaikat, koulutus- ja harrastusmahdollisuudet – kaikki lähietäisyydellä toisistaan.

Yhteydet

Hämeenlinnasta on loistavat yhteydet joka suuntaan, sillä se sijaitsee junaradan varressa ja isojen valtateiden risteyksessä.

Ekstraa

Hämeenlinna sai 2013 Unicefin myöntämän Lapsiystävällinen kunta -tunnuksen.

Sulje artikkeli

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.