Lumo vinkkaa

Glögikausi on täällä

Lämmin mausteinen glögi kuuluu jouluun ja joulunodotukseen. Jo pelkkä tuoksu saa joulumielen heräämään. Pistä mehu ja mausteet porisemaan!

235x174

Tarvitset

3 dl mustaherukkamehutiivistettä

7 dl vettä

10 neilikkaa

1 kanelitanko tai 4 tähtianista

½ tl kardemummaa

(pieni pala tuoretta inkivääriä)

fariinisokeria tai vaahterasiirappia maun mukaan

Lisäksi

rusinoita

kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

Saat glögiin uudenlaista makua kun korvaat osan mustaherukkamehusta karpalomehulla.

Ohje

  1. Kiehauta vesi. Lisää joukkoon kanelitanko, neilikat ja kardemumma sekä halutessasi hiukan tuoretta inkivääriä.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia.
  3. Siivilöi mausteet pois. Lisää mehu ja kuumenna. Mausta makusi mukaan fariinisokerilla tai vaahterasiirapilla.
  4. Tarjoa rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Vinkki: Jos olet puolukan ystävä, voit käyttää glöginteossa myös puolukkamehua.

Glögit kuvattu Järvenpään uudessa Lumo-talossa, Sibeliuksenkatu 27. Tutustu asuntoon täällä.

28.11.2017 (Muokattu 20.2.2023)

Teksti Otavamedia

Kuvat Otavamedia

Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!Vuokraa Lumo-koti ja tee siitä omasi!

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Koti on enemmän kuin neliöt, joissa asumme. Se on myös tärkeät kulmat niiden ympärillä. Löydä omaan elämäntapaasi sopiva koti verkkokaupastamme tai anna meidän löytää sinulle koti, jossa viihdyt pitkään.

Tutustu ja ihastu