• Ideoita koteihin

  Digikuvat talteen

 • VANHOJEN VALOKUVIEN digitointi on helppo ja yksinkertainen tapa taikoa levällään olevat kuva-albumit hyvin organisoiduksi digitaaliseksi kirjastoksi. Tulostimessa tai kopiokoneessa oleva skanneri riittää pienille määrille kuvia. Tasoskanneri taas on oikea ratkaisu, jos kuvamäärä ja laatuvaatimukset kasvavat.

   

 • JOS VANNOT paperikuvien nimeen, muista lisätä vanhaan albumiisi myös mobiiliajan otokset. Erilaiset palvelut – kuten suosittu Social Print Studio – muuntavat esimerkiksi omat Instagram-kuvat suoraan paperikuviksi tai tyylikkäiksi kuvakirjoiksi. Valitse kuvalaaduksi matta, sillä se kestää sormenjälkiä paremmin.

   

 • LÖYTYIKÖ ULLAKOLTA laatikollinen vanhoja filminegatiiveja? Filmiskanneri saattaa olla turhan tyyris investointi muutaman kerran käyttöön. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla joillain kirjastoilla on kuitenkin mahdollisuus skannata vanhoja filmejä ja dioja veloituksetta.

   

 • Opettele kUVANKÄSITTELYN perusteet. Varsinkin vanhojen kuvien digitointi sujuu helpommin, jos opettelet säätämään värejä, kirkkautta ja kontrastia. Ilmaisia ja suosittuja kuvankäsittelyohjelmia ovat esimerkiksi GIMP ja suoraan selaimessa toimiva Pixlr.

   

 • Säilytit kuvat sitten albumeissa tai kovalevyllä, on varmuuskopioiden ottaminen aina kannattavaa. Digitaaliset varmuuskopiot on helppo säilyttää joko ulkoisella kovalevyllä tai pilvipalvelussa, kuten Dropboxissa tai Google Drivessa.

icon-arrow-left

Lähetä juttu itsellesi sähköpostiin, niin se pysyy muistissa ja voit palata siihen paremmalla ajalla.

Osoitettasi käytetään ainoastaan sähköpostiviestin lähettämiseen. Lue lisää tietoa henkilötietojesi käytöstä Kojamo-konsernissa täältä.